© Rootsville.eu

Mark Zaleski Band (US)
tiltle: Our Time: Reimagining Dave Brubeck
music: Jazz
release date: september 17, 2021
label: Origin Records
promotion: Lydia Liebman Promotions (Bari Bossis)
info artist:
Mark Zaleski

© Rootsville 2021


Our Time: Reimagining Dave Brubeck, een gedenkwaardige opname van de Mark Zaleski Band - een krachtig sextet onder leiding van de gewaardeerde saxofonist en arrangeur. Op Our Time resenteert de in Boston gevestigde bandleider opnieuw vormgegeven versies van klassieke Brubeck composities, waarbij de iconische pianist en componisten hun geweldige creatieve output vieren met frisse, suggestieve arrangementen. Mark Zaleski is hier te horen op alt- en sopraansaxofoon naast tenorsaxofonist Jon Bean, pianist Glenn Zaleski, gitarist Mark Cocheo, bassist Danny Weller en drummer Oscar Suchanek. Daarnaast is in Our Time gastvocalist Michael Mayo te horen op Brubeck's "They Say I Look Like God".

Zaleski, een vroege afgestudeerde van het prestigieuze Dave Brubeck Institute in Californië, dankt Dave en Iola Brubeck voor het helpen vormen van hem tot de muzikant die hij nu is. Een bijzonder levendige herinnering is van 2003, toen Zaleski de Brubecks ontmoette, toen in de 80, op zijn tweede dag op de campus.

Our Time: Reimagining Dave Brubeck gaat ver om de erfenis en klassieke composities van Brubeck te vieren met uitgesproken moderne arrangementen die de unieke, genuanceerde aanpak van Zaleski weerspiegelen. Deze selecties worden verlicht door een doorgewinterd ensemble met een naadloos samenspel dat ongetwijfeld is geïnspireerd door de diepgewortelde geschiedenis tussen Zaleski en zijn muzikale landgenoten. Mark en zijn broer Glenn Zaleski spelen al meer dan twintig jaar samen, terwijl hij en saxofonist Jon Bean tien jaar samenwerken.

tracks:

  1. Blue Rondo a la Turk 6:30
  2. The Duke 7:05
  3. Softly, William, Softly 8:16
  4. Unsquare Dance 5:24
  5. They Say I Look Like God 5:40
  6. The Golden Horn 6:44
  7. Fujiyama 5:37