© Rootsville.eu

Martha Fields (US)
tiltle: Headed South
music: Americana
release date: september 10, 2021
promotion: Continental Record Services (CRS)
info artist: Martha Fields

© Rootsville 2021


Deze "Headed South" van de Texaanse Martha Fields is zo een album waar je de hele dag kan luisteren zonder je ook maar een seconde te vervelen. Martha Fields en haar zeer getalenteerde en vermakelijke band toerden in 2019 door Europa met hun hi-energy show "Dancing Shadows". Martha Fields Band speelt een authentieke Americana-mix van country, blues, rock & roll, bluegrass en folk die je zeker zal ontroeren.

Het magazine schreef over Martha Fields..Everything We Like, en daar kunnen we ons eensgezind bij aansluiten. Deze Texaanse troubadour belichaamt de volledige geschiedenis van Americana, oprecht en authentiek. Van de 12 nummers op dit album is enkel " J'entends Siffler Le Train / 500 Miles" en daarmee sluit ze dit wonderlijke album in volle schoonheid af.

Naast Martha zelve bestaat de ban ook nog uit multi-instrumentalist Manu Bertrand, Urbain Lambert, Serge Samyn en Olivier LeClerc. Franse topmuzikanten en dus niet verwonderlijk dat deze "Headed South" werd opgenomen in het Zuid-Westen van Frankrijk. Martha schreef, produceerde en nam dit 'straight from the heart' 12-nummer opus op terwijl ze in Frankrijk zat met haar band van hot shot plukkers en vervolgens gemixt in Nashville door Sean Sullivan.

Openend met de titeltrack ervaar je onmiddellijk de zalige gewaarwording van Martha's stem en muziek. Nummers als "In My Garden" en het NOLA swingende "Lavada's Lounge" staan bol van de hoogwaardige kwaliteiten van alle muzikanten. Op "Death Rattle of Love" ervaar je ook een beetje het soms greasy aspect van deze muziek welk met "Do More Right" nogmaals een climax bereikt. Met een streepje blues erin bevestigd "High Shelf Mama" dat de diversiteit van het album soms ongekende hoogten kent. Helemaal weg ben ik van "J'entends Siffler Le Train / 500 Miles", een chanson van Richard Anthony, hoe mooi is dit!


tracks:

01. Headed South (5:11)
02. Let the Phoenix Rise (4:38)
03. In My Garden (3:15)
04. Lavada's Lounge (3:48)
05. Death Rattle of Love (4:41)
06. Hillbilly Babylon (3:59)
07. Do More Right (3:03)
08. Yellow Roses (3:55)
09. Souvenir (3:49)
10. High Shelf Mama (3:52)
11. Bad Boy (5:27)
12. J'entends Siffler Le Train / 500 Miles (3:32)