© Rootsville.eu

Matt Patershuk (Can)
tiltle: An Honest Effort
music: Americana
release date: november 19, 2021
label: Black Hen Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Matt Patershuk

© Rootsville 2021


Matt Patershuk is in de eerste plaats een zanger en songwriter. Hij waardeert eenvoud, maar houdt er ook van om de kleine details op te nemen die een verhaal tot leven brengen en het herkenbaar maken. Hoewel zijn liedjes niet verstoken zijn van metaforen, hoef je niet te raden waar het nummer over gaat als je klaar bent met luisteren.

Op deze plaat "An Honest Effort" vind je verhalen over mensen die het proberen. In het licht van ongunstige kansen, met schijnbaar bepaalde ongunstige resultaten, proberen ze het goed te doen. De resultaten variëren, maar ze zijn allemaal beter af voor de poging.

Zoals alle Black Hen-releases, staat deze plaat vol met fijne muzikanten die goede geluiden maken. Steve Dawson n speelt de gitaar, pedal steel en Weissenborn, die muzikale beelden schildert die een geweldig contrapunt vormen voor de teksten. Jeremy Holmes voegt zo'n fantastische groove, touch en smaak toe aan Holmes op bas en mandoline. IJzersterke Gary Craig leent zijn heerlijk inventief slagwerk uit. De melodieuze en luchtige stem van Keri Latimer is een geweldige aanvulling op de aardse stem van Matt. Fats Kaplin draagt tovenarij bij op viool, ukelele en mondharmonica.

tracks:

1. Johanna (3:28)
2. Jupiter the Flying Horse (6:17)
3. Sunny (5:50)
4. Turn the Radio Up (3:33)
5. Afraid to Speak Her Name (3:01)
6. 1.3 Miles (4:04)
7. Stay With Me (4:31)
8. The 2nd Law of Thermodynamics (4.13)
9. Clever Hans (4:56)
10. Shane MacGowan (4:57)
11. Upright (4:59)