© Rootsville.eu

Mean Old Fireman & The Cruel Engeneers (US)
tiltle: Dumpster Fire
music: Blues
release date: 2021
label: independent
info artist: Mean Old Fireman


© Rootsville 2021


Slide is het hoofingredient bij multi-instrumentalist Ned Bollé. In zijn beginperiode trad hij op met aan zijn zijde Matt 'Guitar' Murphy maar toen hij na een tijdje zijn ambitie op kawnm te bergen en als brandweerman aan het werk ging stond zijn blues even on hold.

"Dumpster Fire" is de tweede release van Mean Old Fireman and the Cruel Engineers, waarbij vier van de tien nummers op de schijf origineel zijn - waarvan sommige afkomstig zijn uit Ned's echte ervaringen als eerstehulpverlener. Ned Bolle is inderdaad een brandweerman in de omgeving van Boston, MA. Muzikaal speelt hij slide gitaar, gitaar, banjo mandoline, bas, percussie, en zingt de lead vocals.

Als Mean Old Fireman ging hij samenwerken met The Cruel Engineers, enkele veteranen als bassist Rick Plourde (Brian Maes Band), drummer Joey Pafumi (XYZ, Walter Trout, Paul Nelson Band) en toetsenist Chuck Whiting voor de opnames van het debuutalbum, ‘The Box 1’. Vandaag bestaat deze begeleidingsband uit Joey Pafumi op drums en percussie; John Wadkins op toetsenborden; Marty Phillips op saxofoons; Dana Andrews op mondharmonica; Lou Spagnola en Rick Plourde op bas; Christina Lacoste en Chat de Rouelle op achtergrondzang; "Shockwell" Morency op achtergrondzang en percussie; en Toby Soriero op leadgitaar.

"Dumpster Fire" opent met de original "Tour Three" en bavat in zijn totaliteit 10 nummers met daarop een mix van originals en covers. "McArthur's Cunning Ruger", is ook een originals en een satirische benadering van een zeer waargebeurd verhaal. "Cold Women With Warm Hearts" is een cover van een obscuur Albert King-nummer. Vreemd genoeg, maar zeker niet teleurstellend, zijn de muzikale hoogtepunten op deze vertolking in plaats van snaarbuigende gitaarleads fantastische piano- en saxofoonleads van John en Marty, goed passende slide-gitaarleads van Ned en natuurlijk een krachtig ritme van Joey's drums en Lou's bas.

Ned Bollé is een grote fan van JB Hutton en zo werd van deze "Too Much Alocohol" geselecteerd om van deze "Dumpster Fire" deel uit te maken. Verder krijgen we van Ike Turner ook nog het bekende "Rocket 88" dat die samen schreef met Jackie Brenston en wuiven deze fireman ons uit met "Outrun the Blues"...


tracks:

01 Tour Three
02 Mc Arthur's Cunning Ruger
03 Barefootin'
04 Stack O Lee
05 Your mind is on Vacation
06 Got no Spoons
07 Cold Women with Warm Hearts
08 Too Much Alocohol
09 Rocket 88
10 Outrun the Blues