© Rootsville.eu

Michael Feinberg (US)
tiltle: Hard Times
music: Jazz
release date: october 22, 2021
label: Fresh Sound
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Michael Feinberg

© Rootsville 2021


Bassist en componist Michael Feinberg brengt op 22 oktober "Hard Times" uit, zijn achtste album als leider met een fel integratief geluid. De release van "Fresh Sound"s is tegelijk grimmig en opbeurend en geeft uitdrukking aan zijn gelaagde reactie op de pandemie. De verzameling van grotendeels originele composities, klaar voor spontane expansie, weerspiegelt een esthetiek met veelvouden. Als co-producer naast Jordi Pujol, boekte Feinberg David Amlen om de muziek op te nemen in Sound on Sound Studios in Jersey, en Michael Perez-Cisneros om het album te mixen en te masteren bij Big Orange Sheep.

Bassist en componist Michael Feinberg is naar voren gekomen als "een van de belangrijkste jonge artiesten in de New Yorkse scene". Opgegroeid in Atlanta, begon hij zijn muziekcarrière op de muziektent als lid van het voor GRAMMY genomineerde trompettist Russell Gunn's kwartet. Als student aan de Universiteit van Miami nam Michael zijn debuutplaat Harajuku op, waarmee hij een residentie verdiende bij Betty Carter's Jazz Ahead in het Kennedy Center.

Voor Feinberg en zijn medewerkers biedt Hard Times ruimte om te jammeren en ruimte om na te denken en, in de kern, ruimte om te rekken. Als gevolg van de lockdown greep hij de kans om een band van eeuwig toerende artiesten samen te brengen, waaronder Leo Genovese op keyboards en synths, Billy Buss op trompet, Godwin Louis op alt, Noah Preminger op tenor, Gabriel Globus-Hoenig op percussie, Orrin Evans op piano en speciale gast Randy Brecker voor één uitbundig, melodieus nummer.