© Rootsville.eu

Michael Stephenson (US)
tiltle: Meets The Alexander Claffy Trio
music: Jazz
release date: september 17, 2021
label: Cellar Music
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Michael Stephenson

© Rootsville 2021


"Michael Stephenson Meets The Alexander Claffy Trio" is het juichende nieuwe project van, en markeert de eerste geregistreerde samenwerking tussen de muzikanten Michael Stephenson en Alexander Claffy en legt een diepe vriendschap vast die twee decennia omspant. De Amerikaanse populaire muziek van de twintigste eeuw is een van de grootste artistieke geschenken die ooit aan de wereld is gegeven - en bijna niemand praat erover als hij over Amerika praat. Daarentegen hebben zanger en saxofonist Michael Stephenson en bassist Alexander Claffy een album gemaakt dat met die boodschap leidt. Het zwelgt erin - en dat doet het op een kritiek moment. Deze opname markeert het debuut van een nieuw ensemble onder leiding van Claffy, met de eminente jonge pianist Julius Rodriguez, de veelgevraagde drummer Itay Morchi en de veelgeprezen trompettist Benny Benack III.

Michael Stephenson, ook bekend onder zijn artiestennaam Sonny Step, is een singer-songwriter en multi-instrumentalist die heeft samengewerkt met bekende artiesten als Rihanna, Ricky Martin, John Splithoff en Kate KS. "Vanaf de eerste noten die ik ooit hoorde," merkt Stephenson op, "heb ik altijd een liefdesrelatie met jazz gehad, en hoewel het altijd een groot deel van mijn muzikale identiteit is geweest, is het misschien wat op de achtergrond gebleven. Mijn doel voor dit album was om met vreugde die kant van mijn kunstenaarschap te onthullen, die tot nu toe niet centraal stond.” Michael Stephenson Meets the Alexander Claffy Trio onthult een genuanceerde jazzvocalist met een griezelige vaardigheid om melodie en tekst tot leven te brengen met vurige emotie.

Alexander Claffy is een ervaren bandleider en sideman en een van de meest gevraagde bassisten ter wereld. Claffy heeft drie veelgeprezen studioalbums uitgebracht en heeft opgetreden en opgenomen met grootheden als Jimmy Cobb, Harold Mabern, Kurt Rosenwinkel, Orrin Evans en Randy Brecker. Claffy zorgde voor de meesterlijke arrangementen voor deze opzwepende release.

Krachtige thema's als liefde, verlies en eenheid worden door het project geleid, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van materiaal van Amerikaanse componisten uit de 20e eeuw. Michael Stephenson Meets the Alexander Claffy Trio breidt de notie van een 'standaard' uit buiten het vaak gespeelde Amerikaanse liedboek naar zo'n breed scala aan aangekondigde composities als de 'Tennessee Waltz' en 'When A Man Loves A Woman'. Van de muziek van Nat King Cole tot Ray Charles en Marvin Gaye, het album gebruikt de muziek uit het verleden om een statement te maken - in het licht van onrecht, ongelijkheid en racisme herinnert deze muziek ons aan ons vermogen om lief te hebben, elkaar vast te houden. andere en dans, en om te ageren om een betere toekomst te creëren.

tracks:

 1. Sweet Lorraine 2:33
 2. Greenbacks 4:30 
 3. What's Happening Brother? 4:37
 4. When A Man Loves A Woman 4:18 
 5. On The Street Where You Live 6:02
 6. Tennessee Waltz 3:42
 7. Ain't That Love 4:31
 8. Polka Dots and Moonbeams 6:03
 9. Can't Hide Love 5:29
 10. Did You Call Her Today? 5:56
 11. For All We Know 3:35