© Rootsville.eu

Mick Kolassa (US)
tiltle: Uncle Mick's Christmas Album
music: Blues
release date: j 2021
info artist: Mick Kolassa
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2021


Mick Kolassa staat al jaren hoog aangeschreven bij me en wanneer hij dan een echt bluesy X-mas album komt uit te brengen is dit door de periode van het jaar meer dan welkom. De in Michigan geboren Mick Kolassa woont al meer dan vijfentwintig jaar in het grotere gebied van Clarksdale, Mississippi. Na jaren van songwriting besloot Kolassa zijn debuutalbum op te nemen en schakelde hij zijn vriend Jeff Jensen in als producer. Hij realiseerde zijn "Labour of Love" in 2014, waarbij hij "Michissippi Mick" vrijgaf en alle netto-opbrengsten schonk aan The Blues Foundation. Het proces dat elk jaar werd versterkt, zou Kolassa een ander album maken met Jensen als producer.

De albums werden kritisch goed ontvangen door de bluesgemeenschap. In 2017 nam Kolassa zijn vijfde album "Double Standards" op, een album met duetten met Sugarray Rayford, Annika Chambers, Victor Wainwright, Tas Cru, Eric Hughes, Gracie Curran, Tullie Brae en anderen. Meer albums volgden, waaronder zijn laatste album "Blind Lemon Sessions" dat in 2020 uitkwam. Dit jaar kwam zelfs nog "Wasted Youth" uit.

Dit kerstalbum is opgenomen in de hitte van een zomer in Memphis, we dachten dat het cool zou zijn. Het album is 100% Memphis, elke muzikant, ingenieur, technicus en gast noemen Memphis thuis. Opnieuw werkte Mick Kolassa samen met Jeff Jensen om een ​​leuk en uniek album te produceren. Door enkele originelen te combineren met kerstklassiekers gaf de band een Memphis-draai aan alles. Geloof ons, dit zijn niet de jingle bells van je vader! Het album opent met Mick's interpretatie van "All I Want for Christmas is You" van Mariah Carey. Het wordt geleverd op een zeer Memphis-gebluesificeerde manier.

Toen nam de band "Frosty the Snowman" mee naar Beale Street op een soort Second Line-manier. Mick's originele "The Best Christmas Ever" is een leuk en funky liefdeslied over een heel speciaal kerstcadeau. De bluesklassieker "Merry Christmas Baby" wordt gevolgd door een HEEL andere kijk op het voorheen niet-bluesy "Jingle Bells" - de band bracht dit nummer op een grote manier naar Memphis! "Winter Wonderland", dat de mix wat luchtiger maakt, wordt gevolgd door "Have Yourself a Merry Little Christmas", geleverd met een R&B-gevoel en met Rick Steff op meerdere belangrijke instrumenten - waaronder een Mellotron.

Mick's bluesrocker "Christmas Morning Blues" is een verhaal van een kerst die het slachtoffer werd van een klassiek bluesprobleem. Het album wordt afgesloten met de "Beale Street Christmas Jam" van de band, waarin de muzikanten elk een poging wagen om een ​​klassiek kerstlied in een 12-maats 1-4-5 shuffle te passen. Al met al hopen we dat dit album net zo leuk is om naar te luisteren als om te produceren! Mick Kolassa always good!

tracks:

01. All I Want For Christmas Is You (4:25)
02. Frosty The Snowman (2:42)
03. The Best Christmas Ever (5:33)
04. Merry Christmas Baby (5:18)
05. Jingle Bells (4:27)
06. Winter Wonderland (3:08)
07. Have Yourself A Merry Little Christmas (3:37)
08. Christmas Morning Blues (3:24)
09. Beale Street Christmas Jam (3:28)