© Rootsville.eu

The Mick Schafer Band (US)
tiltle: Back To The Blues
music: Blues
release date: october 03, 2021
label: Lightning in A Bottle Records
info artist: Mick Schafer
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2021


Zanger, gitarist en bandleider Mick Schafer zingt al van kinds af aan. Op 20-jarige leeftijd stopte hij met studeren en waagde hij zich naar Europa om op te treden voor fooien en maaltijden. Hij bracht 1970 en 1971 door met het spelen van muziek in heel Europa. Hij wilde altijd al professioneel optreden, maar toen hij terugkeerde naar de Verenigde Staten, werd hij geteisterd door een depressie en kon hij het niet aan.

Zijn volgende hoofdstuk in zijn leven was het volgende toen Mick zijn zoon Chris adopteerde en een goede baan kreeg om Chris door de jaren 80 en 90 te ondersteunen. De gitaar was dichtbij. In de jaren 2000 kreeg Mick, met zoon Chris bij de marine, betaalde optredens als frontman van Blackberry Jam (later bekend als Tree Top Tribe) in heel Portland, Oregon. Het decennium culmineerde met het eerste volledige album, Blackberry Jam.

Het volgende hoofdstuk begon in 2017 met shows met een scala aan geweldige lokale muzikanten onder de naam The Mick Schafer Band, ter ondersteuning van de nieuwe Americana-plaat, One Silken Scarf. Toen de pandemie toesloeg en we allemaal naar binnen gingen, concentreerde Mick zich op het bluesgenre en met de hulp van zijn vrienden kwam hij aan de andere kant uit met een plaat genaamd "Back to the Blues".

Dit album bevat 9 nummers, allen originals al dan niet geschreven met co-writers. Het bevat zeer relaxerende nummers waarbij Mick zich een eigen stijl komt te ontwikkelen. Laid back bluesjes zijn nummers als "Rainbow", "Astara", "She Woke Up" en het afsluitende "Rich Boy". Kenmerkend is het extraatje op de nummers met Tom Esch op fiddle.

tracks:

01. Over in the Corner 3:45
02. If I Win Blues 5:12
03. Virgin Mary 2:48
04. Rainbow 4:21
05. Husband Blues 4:25
06. Astara 3:18
07. She Woke Up 3:46
08. Don’t Wanna B Judged 3:50
09. Rich Boy 4:20