© Rootsville.eu

Mike Goudreau (Can)
tiltle: The Isolation Blues
music: Blues
release date: 2021
label: Chantilla Negra
promotion: Brian Slack ( Zeb Media)
info artist: Mike Goudreau


© Rootsville 2021


'The Isolation Blues', is de naam van het nieuwste album van één van Canada's betere bluesmuzikanten, Mike Goudreau. Deze multi-muzikant werd geboren in Newport (Vermont) en kreeg de muziek met de paplepel ingegeven. Toen Mike 14 was speelde hij zowat alle stijlen op zijn gitaar maar zijn interesse ging uiteindelijk richting Jazz en Blues. In de jaren ’90 vormde Mike zijn Boppin Blues band en heeft vandaag de dag al meer dan 280 eigen nummers geschreven. Door ook actief te zijn als jazzmuzikant kan Mike het natuurlijk breed bekijken omdat hij daardoor haast alles onder de knie moet hebben. Hun debuut cd in 1994 was een dermate succes dat het op een mum van tijd was uitverkocht.

Ook al ging Mike Goudreau sinds 2000 meer en meer de jazzy tour op toch verwelkomen we op deze "The Isolation Blues" terug de blues zoals we deze van Mike Goudreau kennen. Blues met een twist van Rhythm 'n Blues dank zijn de blazers en zijn soms BB King-achtige licks. Op het album vinden we 14 nummers terug waardoor er de rode draad opvalt van swingende blues en r 'n r.

Swingend is alvast opener "Let's Go Down To The River" waarop we ook een NOLA feelin' krijgen mede door de trompet die we te horen krijgen. De titeltrack "Isolation Blues" is een eerder zwaar beladen ballad die ons doet denken aan de era van een SBWII. Back to swing dan met "The Mooch" waarna we een streepje rock 'n roll krijgen met twang op "Tonight's The Night For Big Fun".

Eenzijdig kan je deze "The Isolation Blues" zeker niet noemen, wat ook het handelsmerk is van deze Canadees. De reden waarop hij zoveel stijlen door elkaar mixed is omdat Mike zelf het vervelend aanvoelt om steed weer dezelfde ritmes aan te houden. Bijzonder soulvol is zeker "Half A Day From Home" daar waar op " I Got A Good Feeling" de blues terug aanwezig is. Mike Goudreau, so natural , so pure, such a talent!!

Tracks:

01. Let's Go Down To The River
02. Speak To Me Softly
03. Isolation Blues
04. The Mooch
05. Tonight's The Night For Big Fun
06. Take A Chance With Me
07. Count On Me
08. Sea Breeze Blues
09. Half A Day From Home
10. My Only Lady
11. I Got A Good Feeling
12. She's Got The Power
13. Since My Baby Left Me
14. I'm Still Cryin'