© Rootsville.eu

Mild High Club (US)
tiltle: Going Doing Gone
music: Psychdelic rock
release date: september 17, 2021
label: Stones Throw
info artist: Mild High Club
promotion: Integral Benelux Promo (Sjuul Kok)


© Rootsville 2021


"Mild High Club" is een Amerikaanse psychedelische rockgroep, geleid door de muzikant Alexander Brettin. Brettin groeide op in de Midwest en speelde fluit in zijn schoolband. Hij studeerde jazz aan het Columbia College in Chicago en richtte in 2013 Mild High Club op. Brettin werkte bijna drie jaar aan het eerste album van Mild High Club, Timeline, tot de release in 2015.

"Mild High Club" is terug op Stones Throw met een steengoed derde album Going Going Gone, dat uitkomt op 17 september. Een album waarbij de groep zijn naam terug alle eer aandoet, maar er tegelijk ook in slaagt om vernieuwend te blijven. Mild High Club doet je werkelijk zweven en dromen. De muziek is een trage en toch dansbare mix van synthpop, rock, psychedelica en funk, doordrenkt met invloeden uit de jaren ’60.

"Me Myself and Dollar Hell" werd geselecteerd om als eerste single op de werled los te worden gelaten. Een mix van opzwepende drums en dromerige gitaren dit tesamen met een duet tussen de frontzanger en de backing vocals lijkt voor een extra dimensie te zorgen. Hoewel Mild High Club niet tapt uit het zongebleekte geluid van Skiptracing of Timeline, pakken ze wel dichtere thema's aan. Paranoia, wapengeweld, klimaatverandering en meer zijn allemaal aanwezig op de eerste single van het album, "Me Myself And Dollar Hell". Ondertussen vertegenwoordigt "Dionysische State" de pretentie van individualisme, ondersteund door een saxofoonlijn die je zal doen zwijmelen.

tracks:

1. Kluges I
2. Dionysian State
3. Trash Heap
4. Taste Tomorrow
5. A New High ft. Winter
6. It’s Over Again
7. Kluges II
8. I Don’t Mind The Wait
9. Dawn Patrol
10. Waving
11. Me Myself and Dollar Hell
12. Holding On To Me