© Rootsville.eu

Miss Lady Blues (US)
tiltle: Moe Betta Blues
music: Blues - Soulblues
release date: 2021
label: independent
info artist: Miss Lady Blues
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2021


Kesha Boyd, die professioneel bekend staat als Miss Lady "Blues", is geen onbekende in de muziekindustrie. Ze heeft vele artiesten, schrijvers en producers bijgestaan in hun carrière. Ze is een songwriter en zangeres. Ze heeft met de grote platenlabels gewerkt om single deals te sluiten, evenals publicatie- en productiedeals voor artiesten en producenten. Op dit moment heeft ze besloten om haar passie voor muziek en verlangen om anderen te entertainen naar een hoger niveau te tillen. Hoewel ze de naam "Miss Lady Blues" draagt, categoriseert ze zichzelf niet alleen als een "Blues"-artiest. Met de zwoele, soulvolle sound die ze brengt, past ze echter goed in de categorie "Soul Blues".

Miss Lady Blues woont nu in Atlanta, Georgia maar komt oorspronkelijk uit Tuscaloosa AL. Ze begon haar muziekcarrière in 2013. Haar liefde voor muziek evolueerde in haar streven naar een carrière als artiest. De single waar het allemaal mee begon is haar eerste release "Like You Used To". Miss Lady Blues bracht in 2017 onafhankelijk haar eerste album "Pieces of My Soul" uit. Sindsdien is ze op pad om zichzelf op te treden en te promoten. Ze ontving de erkenning als Beste Vrouwelijke Bluesartiest van het Jaar 2021 tijdens de Alabama Music Awards. "Miss Lady Blues" besloot haar draai te geven aan "Traditional Blues" met haar zwoele stem en aanstekelijke productie, vandaar de naam van haar nieuw uitgebrachte album, "Moe Betta Blues".

Deze "Moe Betta Blues" is haar nieuwste album met daarop 8 eigen originals. Een album dat zowel de bluesfans maar ook de Memphis soul fans zal kunnen bekoren. Een nummers als "Being in Love" brengt eoveel soul in de huiskamer daar waar opener "Back It Up With That Lip" nog heel wat blues in het DNA heeft. Een mix van beide nummers geeft dan "What I Want" als resultaat. "Loving You" en "Baby" geven dan weer het swingende soul gevoel om dan met een ballad als "Can't Be Love" af te sluiten. Moe Betta Blues, Me I Like...

1. Back It Up With That Lip
2. She Ain't Me
3. Being In Love
4. Addicted
5. What I Want
6. Loving You
7. Baby
8. Can't Be Love

musicians:

Bass: Dexter Allen
Acoustic Guitar: Dexter Allen
Drums, Piano, Organ: Joey Robinson
Lead Vocals: Miss Lady Blues
Background Vocals: Miss Lady Blues & Dexter Allen