© Rootsville.eu

Misty Blues (US)
tiltle: No More Blues
music: Blues - Funk - Jazz
release date: 2021
label: Independent
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)
info artist: Misty Blues

© Rootsville 2021


Toen ik vorig jaar het album "Weed 'Em and Reap" van deze "Misty Blues" kreeg toegestuurd van radio-promotor Frank Roszak was ik meteen verloren door hun sound. Een mix van blues, Funk en Jazz die je meteen weet te veroveren. Met Gina Coleman hebben ze bij "Misty Blues" een frontvrouw die kan tellen. Gina begon in 1990 te zingen op een uitdaging van haar collega's en is sindsdien niet meer teruggekeerd. Ze begon op te treden in een duet, The Siblings. Gina begon zo haar haar eigen duet, Cole-Connection, dat uitgroeide tot een vijfkoppige band waarmee ze een deel van haar originele muziek kon laten zien. Gina en de band hebben het genoegen gehad om op te treden met Charles Neville van de legendarische Neville Brothers op verschillende locaties in Western, MA en openingen voor blues-namen als Tab Benoit, John Primer, Albert Cummings en Michel Powers. Muzikale invloeden zijn onder meer Janis Joplin, Bessie Smith, Billie Holiday en Tuck & Patti.

Misty Blues is een eerbetoon aan de oudere blues die populair werd gemaakt door de gedurfde en fanatieke vrouwen van zijn tijd, terwijl ze nog steeds respect betoont aan klassieke mannelijke artiesten uit de jaren 20, 30 en 40. De band heeft hun muzikale wortels niet helemaal verlaten en staan erom bekend dat ze hun muziek uitvoeren met een gezonde dosis blues. "Misty Blues" staat al liefst 20 jaar op het podium en brengen naast blues ook funk, soul en gospel. Naast Gia Coleman bestaat deze "Misty Blues" ook uit Bill Patriquin, Set Fleischmann, Benny Khon, Rob Tatten en Aaron Dean. Als gastmuzikanten voor dit album waren er ook nog Diego Mongue en Wes Buckley. 2019 betekende voor deze "Misty Blues" ook het behalen van de European Blues Challenge.

Ook nu staat hun nieuwe album bol van de diversiteit met het blues en funky opende "My One And Only". Vorige maal was er ook enige soul en funk aanwezig en ook nu is dit niet ander met "These Two Veils" en "Bodega Blues". Deep blues krijgen we dan met "Change My Luck" waarna het nadien opwekkende harmonica blues wordt "Ready To Play". Voor de organisatoren die altijd maar denken dat er niets nieuws te ontdekken valt luister maar eens naar deze "Misty Blues", you have nothing to lose...

tracks:

01. My One And Only
02. I Can't Wait
03. These Two Veils
04. Bodega Blues
05. Change My Luck
06. Down In Lenox Town
07. Ready To Play
08. Listen
09. Step Right Up
10. Days Gone By
11. Nothing To Lose