© Rootsville.eu

Mitchell Manburg (US)
tiltle: Laplace Resonance (EP)
music: Singer-songwriter
release date: 2021
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Mitchel Manburg

© Rootsville 2021


Opgegroeid in Oakland, CA, werd Mitchell op negenjarige leeftijd aangetrokken door de gitaar. Tijdens zijn tienerjaren leerde hij zowat elk klassiek rocknummer van zijn gitaarmentor, Dave Rude (Tesla). Terwijl hij filosofie, Spaans en Engels studeerde aan de Universiteit van Arizona, begon Mitchell echter naar shows in Tucson te gaan en ontdekte hij de hedendaagse indiescene. Met een zeer bedreven groep vrienden kwam hij in aanraking met alle muziekgenres en al snel kreeg hij het druk met het spelen in bands, het scoren van studentenfilms en het optreden in ensembles.

Na zijn afstuderen in 2013 (en na een levensveranderende zomer in een visconservenfabriek in Alaska), keerde Mitchell terug naar de Bay Area en werd artistiek nieuwsgierig naar zijn eigen songwriting. Hij richtte de folkrockband Case Hop Tally op, met wie hij nu twee EP's heeft uitgebracht. Mitchell verhuisde in 2016 naar Los Angeles om gitaarspel te studeren aan Musician's Institute en muziekbusiness aan The Songwriting School of Los Angeles. Sindsdien heeft hij zijn eigen concerten gegeven, begon hij professioneel les te geven, bleef hij actief optreden en opnemen. Van 2017 -2020 was hij een van de oprichters en leadgitarist in de LA electric-soul band, Gold Shimmer.

Deze "Laplace Resonance" is een EP met daarop 4 tracks. Het futuristisch aanvoelende "I-5 and the Skies" is de opener gevolgd door het story tellende "At What Cost". Met "Headlights" komt Mitchell uit bij een nummer dat onder de noemer populair valt om daarna weer te eindigen in een vlaag van nog te ontdekken plaatsen, Laplace Resonance.

tracks:

01. I-5 and the Skies
02. At What Cost
03. Headlights
04. Laplace Resonance