© Rootsville.eu

Nacomi Tanaka (Jap)
tiltle: Onward and Upward
music: Blues
release date: 2021
info artist: Nacomi Tanaka


© Rootsville 2021


De wortels van alle Amerikaanse muziek, de Blues, werden haar muziekwortels, en haar liefde en respect voor de muziek uit het Zuiden maakte dat ze een liefdadigheidsinzameling begon nadat de orkaan Katrina in 2005 Texas en Louisiana trof. Haar bijdragen zijn te zien op Musicares, en haar werken waren te horen in heel Japan. Ze is vaak gecoverd door Japanse media, in druk en op Air. Nacomi speelde op vele Bluesfestivals in Japan, Taiwan, China en de VS.

Nocomi Tanaka speelde op little Walter Music Festival in Alexandria, LA in 2014, 2015 en 2016. Ze verscheen in het tv-programma voor een lokale tv-zender in Alexandrië voor die 3 jaar. Ze bezoekt vaak de VS en zit in de optredens van haar vrienden. Ze is blij om vele legendarische kunstenaars haar vrienden te noemen, waaronder Cyril Neville, Elvin Bishop, Leroy Hodges, June Yamagishi en vele anderen.

Haar 13 nummers tellende "Onward and Upward" is een mix van Engels en Japanees en leert ons zo de Japanse blues kennen, en het is best aardig ...voor zover je de taal verstaat. Zo is er het prachtige soulbluesje en titeltrack "Onward and Upward". Met het nummer "Grabbed My Heart" verlaat Nacomi Amerika en Japan om te verdwalen in de Caraïben en doet kippenvel ontstaan met de tearjerker "When You Hold Me In Your Arms".

Als je denkt alles te hebben gehadt komt Nacomi aandraven met een langzame wals op "Messa Miren". Blues dan weer met het alomgekende "Just Your Fool" van Little Walter en krijgen we als afsluiter "One More Chance With You". Door de japanse taal wat raar maar goed!

Tracks:

 1. I'm A Woman In Blues
 2. Yoshu Fukushu
 3. Onward and Upward
 4. Little Red Rider
 5. I'm A Slow Thinker
 6. Grabbed My Heart
 7. When You Hold Me In Your Arms
 8. Women Be Wise
 9. Messa Miren
 10. Hyokkori-Hyotan Island
 11. Swampie the goldfish
 12. Just Your Fool
 13. One More Chance With You