© Rootsville.eu

Nathan Bell (US)
tiltle: Red, White and American Blues
music: Roots - Singer-songwriter
release date: october 01, 2021
label: Need To Know Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Nathan Bell

© Rootsville 2021


Het nieuwe album "Red, White and American Blues" van Nathan Bell werd opgenomen in 2019 in Capitola, Californië in Skunkworks Studios, en twee jaar vertraagd door de pandemie, maar blijft in alle opzichten relevant. In 13 originele nummers, met gastoptredens van Patty Griffin, Regina McCrary en Aubrie Sellers, neemt het album de luisteraar mee op een reis, van de Dead Thumb Blues van Zuid-Texas, via Swamp Music, American Roots Rock en West Coast Spoken Jazz Poetry tot de Folk-podia van Londen.

Dit is het soort artiest dat Nathan Bell is: het jaar Donald Trump werd afgezet als president van de Verenigde Staten, Nathan schreef liedjes die het zouden maken " Red, White and American Blues (it could'nt happen here), de ondertitel een directe verwijzing naar Sinclair Lewis' roman uit 1935 waarin hij zich de mogelijkheid voorstelt dat de mensen van de Verenigde Staten van Amerika zouden kunnen zijn gedachteloos geleid tot het fascisme.

Net als de roman van Lewis, zou dit album het belangrijkste stuk kunnen zijn van literatuur van ons specifieke moment in de tijd. Je mag die laatste zin hyperbool noemen, maar ik noem het gewoon eerlijk. Red, White and American Blues is geen protestalbum, al staan er wel protestsongs op. Het is niet een Black Lives Matter-album, maar in deze nummers doet Black Lives Matter. Het is een Amerikaans album. Het is een set van liedjes over een gebroken land en zijn gebroken mensen

tracks:

 1. Angola Prison (2:37)
 2. American Gun (4:04)
 3. American Blues (For GSH) (3:46)
 4. Retread Cadillac Lightnin') (3:38)
 5. A Lucky Man for My Father, the Original Dead Man) (4:33)
 6. Wrong Man for the Job (2:56)
 7. When You're Dead (Ghost Reflects on His Dire Circumstances) (3:49)
 8. Mossberg Blues (3:28)
 9. Running on the Razor Family) (3:59)
 10. Zensuit's Samadhi Blues (3:38)
 11. Monday, Monday [The Bony Fingers Reprise] (3:14)
 12. To Each of Us a Shadow) (4:29)
 13. Folding Money (You Better Move Along) (2:32)