© Rootsville.eu

Nikki O'Neill (US)
tiltle: World is Waiting
music: Americana
release date: 2020
label: Blackbird Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Nikki O'Neill

© Rootsville 2021


Deze "World is Waiting" van de Americana-singer Nikki O'Neill werd reeds uitgebracht eind 2020 en is de opvolger van het in 2017 uitgebrachte EP "Love Will Lead You Home". Alle nummers werden, al dan niet met hulp, geschreven door Nikki O'Neill waarmee we ook ondervinden dat ze in een romantische bui leek te zijn.

Nikki O'Neill is een Americana singer-songwriter en gitarist, die echt van soulmuziek, rhythm & blues en gospel houdt. Ze werd geboren in Los Angeles en woont nu in Chicago, maar is opgegroeid in Zweden met haar moeder en grootmoeder, die beiden uit Polen kwamen. Als gitarist is haar stijl geïnspireerd door namen als Pops Staples, Teenie Hodges en Prince, evenals Carlos Santana. Voor haar vocale kwaliteiten ging ze luisteren naar Aretha Franklin, Dinah Washington en Mavis Staples. Haar songwriting is altijd geïnspireerd geweest door soul, gospel, rock, kleurrijke harmonie en geweldige melodieën.

Op deze "World is Waiting" dat net als haar voorgaandekan worden gecatalogeerd als EP is een lekker luisterend Americana album waar op nummers als "A Man for All Seasons" en "World is Waiting" haar liefde voor soul tot uiting komt. Openend doet ze met het up-tempo Americana nummer "That’s How You Lose Her". Nikki O'Neill heeft een klankkleur die je nooit beu wordt. Met een nummer als "You’re the Only One Who Gets Me" geeft zelfs een knipoog naar de bayou van Louisiana.

tracks:

01. That’s How You Lose Her
02. A Man for All Seasons
03. A Place at the Table
04. World is Waiting
05. All I Wanna Be Is Yours
06. You’re the Only One Who Gets Me
07. Take Back What I Said