© Rootsville.eu

Nolan McKelvey (US)
tiltle: Into The Silence
music: Americana
release date: 2021
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Nolan McKelvey

© Rootsville 2021


Op deze "Into The Silence" van Nolan Kelvey werd opgenomen in het Orpheum Theatre in Flagstaff, AZ, zonder publiek, op 18 juli 2020. Megyn Neff en Tim Hogan maakten deel uit van een team, ook met Ron James, die drums heeft gespeeld op het derde nummer van het album - "Dark Times". "Into The Silence" bevat enkele niet eerder uitgebrachte nummers als "Sweetest Dream", een ode aan McKelvey's dochter, en onder andere "'Neath A Hill In Yarnell (Tears In The Dells)", een eerbetoon aan de 19 Granite Mountain Hotshot Firefighters verloren op 30 juni 2013. Sommige luisteraars en recensenten zouden moeten zeggen dat “Into The Silence” een van de meest intieme McKelvey-releases tot nu toe.

We vinden 12 nummers terug op het album, gebracht in dezelfde stemming en sfeer, met veel emotionele momenten en zeker optreden. Mr. McKelvey heeft een specifieke muziekreis aangeboden naar de wereld van rootsmuziek/folk/Americana, waar heden en verleden zich verenigen in één gemeenschappelijke cirkel. Ongetwijfeld waren de aangename sfeer en goed uitgevoerde liedjes een oplossing voor Nolan en zijn team.

Deze "Into The Silence" belicht andermaal Nolan's capaciteiten wie een goede singer-songwriter moet bezitten, van ingetogen ballads als "Sweetest Dreams" en "Embers & Ashes" over het folky " After The Wine" langsheen het met country geïnfecteerde "Dark Times" en "A Drive Up The Mountain", deze "8nto The Silence" belicht zonder meer de vele skills van deze Nolan McKelvey.

tracks:

01. Sweetest Dream
02. After The Wine
03. Dark Times
04. Neath a Hill in Yaernell (Tears in the Dells)
05. Low-Hanging Fruit
06. Embers & Ahses
07. Miscalation (Add It Up)
08. A Drive Up The Mountain
09. One Family
10. Over The Divide
11. Steal From The Thief
12. On The Other Side of This