© Rootsville.eu

Nolan McKelvey & Ron James (US)
tiltle: Songs of Hope
music: Singer-songwriter
release date: 2021
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Nolan McKelvey

© Rootsville 2021


Nolan McKelvey is geboren en getogen in Michigan. hij is opgegroeid met hockey, honkbal, voetbal, golf en speelde ook in het orkest van de 5e klas tot en met de universiteit. Hij verhuisde naar Arizona vanwege een ernstig geval van reislust. Die bands hebben wat prijzen gewonnen. Hij verhuisde naar Californië, Hawaii, Boston en Vermont en speelde jarenlang in veel bands. Nolan verhuisde terug naar Arizona en behaalde twee masters. Hij blijft muziek schrijven en uitvoeren, werk als beroepsconsulent en geniet ervan vader en echtgenoot te zijn.

Het "Songs Of Hope"-project is een gezamenlijke muzikale inspanning van Nolan McKelvey en Ron James, van Muskellunge, en een groep getalenteerde muzikanten die hun tijd en moeite hebben besteed aan het ontwikkelen van de nummers op deze EP. De liedjes zijn geschreven voor kinderen met kanker en families die tegen de ziekte vechten, nadat bij het kind van een dierbare vriend een hersentumor bij kinderen was vastgesteld. Deze release is stilistisch divers en bevat pakkende, hoopvolle en positieve liedjes in een poging om meer aandacht en financiering te krijgen voor kanker bij kinderen.

Ondanks dat het album is samengesteld voor een minder heugelijke gebeurtenis is dit toch een steengoede plaat in een mix van rock, soul en blues.

tracks:

01 Flip The Script
02 Face of the Rain
03 Root For the Holmes Team
04 Sweet Remission
05 C-Level
06 Steal From the Thief