© Rootsville.eu

Norma Winchester & Bluedays (E)
tiltle: Succes
music: Blues - Jump Blues
release date: 2021
label: Meseta Records
info artist: Norma Winchester


© Rootsville 2021


Norma werd geboren in Valladolid en begon al op zeer jonge leeftijd haar muzikale gaven te demonstreren door alle autoritten van haar familie vanaf de achterbank te verlevendigen, hoewel de eerste paar keer slechts 2 liedjes bekend waren. Ze maakte deel uit van haar schoolkoor en ze zegt altijd dat haar eerste leraar Engels Michael Jackson was, maar in werkelijkheid waren het Gene Kelly en Fred Astaire, evenals alle grote Amerikaanse musicals die haar voor de televisie hypnotiseerden, dus ze moest filologie Engels studeren om te begrijpen wat die heren die zo goed zongen zeiden. Na koren en jamsessies besloot ze professioneel te gaan zingen, te beginnen met jazz en swing, en ontdekte ze een heel universum van zwarte muziek en fluwelen stemmen, zoals Ella Fitzgerald, en krachtige en gepassioneerde vrouwen, zoals Aretha Franklin, en uiteindelijk gaf ze zichzelf op.

Ze realiseerde zich dat de diva in haar nog veel meer wilde zingen. Norma blijft luisteren, leren en ontdekken stijlen en zangers uit verschillende tijdperken om haar best te doen op het podium, waar ze indrukwekkende kracht en charisma heeft. Een talent dat ons een show van ritme & blues brengt, springt en swingt als een rots. Dans, zweet en veel sensualiteit en plezier, zoals in de mythische clubs en balzalen van de jaren '40 en '50.

Voor de rest is er weing te vinden op het www. Hun album "Succes", een album met vele covers dat wel swingend en vrolijk binnenkomt. Fijn is wel het rumba getinte "Happy and Calm"...as long as we're moving ;-)

tracks:

01. Mellow Down Easy (3:01)
02. Success (2:45)
03. Baby Please Don’t Go (2:12)
04. Lucky Lips (2:02)
05. Happy And Calm (2:52)
06. Down The Street (2:52)
07. Sunday Night (2:45)
08. So Glad (3:01)
09. Flawless (3:36)
10. As Long As I’m Moving (3:49)