© Rootsville.eu

Optimystik Visionaries (UK)
tiltle: Return
music: Jazzfunk - Fusion
release date: 2021
info artist: Optimystik Visionaries


© Rootsville 2021


De "Optimystik Visionaries" is ontstaan ​​uit het idee van Greg Morgan en Nick Steed in 2012. Ze werden vergezeld door goede vrienden John Sandham en Nick Waddecar, die aan het schrijven en optreden waren muziek in de ‘jazz-fusion’ stijl waar ze grote fans van zijn met invloeden uit alle grote fusion muzikanten uit de jaren 70 en 80.

Het debuutalbum van de band, 'Optimistic Vision', kreeg geweldige feedback en verschillende optredens en ondersteuning volgde, maar met toezeggingen van andere projecten besloot de band een pauze te nemen van het uitvoeren van. Fast forward naar 2020 en de ongekende tijd van Covid. Dit gaf Greg en Nick de kans om nieuw materiaal te schrijven en een groot aantal geweldige muzikantenvrienden en speciale gasten toe te voegen aan het strakke geluid dat ze produceren. Het resultaat is dit 12-track originele album 'Return'. Helaas kon hun vaste gitarist Nick Waddecar door een polsblessure maar aan een paar werken tracks, dus de belangrijkste gitaarklus werd gegeven aan goede vriend Nick Mellor met ook gastoptredens van Peter Mason & Mete Ege.

De band breidde het hele geluid uit met saxofonist Kim Nishikawara die ook speelt met Nick Steed in de nieuwe line-up van jazzrockband 'Colosseum'. Nick en Greg waren dolblij dat de legendarische percussionist Lenny Castro (Toto, George Duke, Al Jarreau) bieden aan om op 4 nummers op het album op te treden, en ook de originele bassist John joining kwam bij de line-up Sandham en bassist van de band 'Dare' Nigel Clutterbuck. Greg speelde ook wat bas op een paar nummers toen John en Nigel niet beschikbaar waren.

Vocals werden ook geïntroduceerd op twee tracks met Nick en blueszangeres Amanda Jane Heywood. Sommige nummers zijn een eerbetoon aan de grote artiesten die we de afgelopen jaren hebben verloren en die zijn geweest zo creatief en invloedrijk. Bijvoorbeeld George Duke (Dukey Sunrise, Me Leve De Volta), Chick Corea (Chick's Danza) en vele andere invloeden te horen in elk nummer van R.T.F., Weather Report, Toto, Frank Zappa, Larry Carlton, Robben Ford, David Sanborn enz.

Tracks:

01 19 Ways to 16
02 Chick's Danza
03 Queit Town
04 Pulsar
05 Dukey Sunrise
06 Optimistic Vison Return
07 Stay With Me
08 Positano
09 Me Lev De Volta
10 Chilli Confuzion
11 Jugar, Solo Jugar!
12 Tomb of Nefertiti