© Rootsville.eu

Patty Tuite (US)
tiltle: Consider This
music: Blues
release date: 2021
label: Thread City Productions
info artist: Patty Truite
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2021


Patty Tuite is een singer/songwriter die het genre van blues, rockmuziek en meer omarmt. Sterke invloeden in haar stijl komen van het luisteren naar bekende artiesten als Bonnie Raitt, Ella Fitzgerald, Etta James en Susan Tedeschi. Patty heeft al drie veelgeprezen releases op haar naam staan en heeft zojuist haar nieuwste opname uitgebracht, die een fantastische reeks nieuw materiaal bevat. Geproduceerd door Grammy Award-winnaar Paul Nelson, die ook elektrische, slide en akoestische gitaar speelt op het album, om aan de opgewonden verwachtingen van haar steeds groter wordende, wereldwijde fanbase te voldoen.

Haar nieuwe album "Consider This" werd geproducet door door blues/rock gitarist Paul Nelson. Op het album vinden we 11 originals terug. Wat we terug vinden op dit album is een grote diversiteit aan stijlen gaande van het mooie en bluesy "Consider This" over het met slide geïnfecteerde "Wanna Go To Memphis". Het is juist haar grote veelzijdigheid dat de skills van Patty ten volle tot zijn recht laten komen.

Een nummer als "Get Up 'n Go" laat de funk weelderig tieren daar waar op "Feel The Heat" het brede instrumentarium veelzeggend aanwezig is tot en met Jan Judgen op de dwarsfluit. Een up-tempo deuntje is zonder meer " I Can't Lose Tonight" en met "Please Don't Feel Lonely" haalt Patty dan weer een slowbluesje uit de kast. Soulvol is dan weer "True Love" daar waar ze met het afsluitende "Since You've Been Around" enigszins de vrolijke jazzy tour op gaat.

tracks:

01. Consider This
02. Wanna Go To Memphis
03. Get Up 'n Go
04. Go Where It Takes You
05. Feel The Heat
06. Dreams
07. Power Of Nature
08. I Can't Lose Tonight
09. Please Don't Feel Lonely
10. True Love
11. Since You've Been Around

musicians:

Patty Tuite – Vocals, guitar, piano, synthesizer, spoons
Jan Jungden – piano, synthesizer, flute, accordion, organ
Mark Annulli – bass
Justin Blackburn – drums, congas, djembe, tambourine

Special Guests

Crispin Cioe – saxophone – 3, 10
Edilio Bermudez – violin – 4, 7
Mick Seretny – harmonica  - 2, 8
Bruce Abbot – clarinet - 11
Featuring Paul Nelson – All Lead, slide and acoustic guitars

Background vocals – The Music Room Singers – Destinie Mogg-Barkalow, Kaylin Macuch (5), Jeff Johnson, Jim Whitehouse, Paul Nelson (2)