© Rootsville.eu

Paul Benoit (US)
tiltle: Beautiful Lies
music: singer-songwriter
release date: 2021
label: Zebadiah Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Paul Benoit

© Rootsville 2021


Paul Benoit speelt al meer dan twintig jaar muziek in de omgeving van Seattle. Hij heeft opgetreden en opgenomen met tal van songwriters, waaronder Chris Chandler, Dan Bern, Reggie Garrett en Laura Love. Na muziek en literatuur gestudeerd te hebben aan de Universiteit van Washington, trad Paul toe tot de band Crosseyed, een elektrisch/akoestische rootsrockgroep die twee albums uitbracht en toerde door het westen van de VS met zijn populaire, energieke shows.

"Beautiful Lies" is Paul Benoit's nieuwste collectie van humeurige rockers, americana ballads en zoete duetten met Amilia K Spicer, Michelle McAfee en Sean Divine. Paul wordt vergezeld door een geweldige band van muzikanten met Rebecca Young op bas, Ron Weinstein op Hammond B3 en piano, en Will Dowd op drums.

Het album opent met 'Cactus Met The Sky', een krachtige akoestische ballad geïnspireerd op een woestijnfoto met thema's van vergankelijkheid. 'Beautiful Lies' is een weelderig duet met Amilia K Spicer op zang en Benoits smakelijke slide-gitaar, over verlangen en alle complexiteiten van liefde. 'The Score' is een klassiek Amerikaans rocker-break-upnummer met een verhoogde gitaarhaak en een stuwende solo. 'Delirium', 'Saddest Eyes' en 'Smoke' zijn stemmige akoestische folksongs in de stijl van Nick Drake en Townes Van Zandt. Geïnspireerd door de wereldwijde pandemie, is 'Let's Pretend We're in Love' het perfecte liefdeslied voor dystopische tijden.

Het album verandert van versnelling met het dynamische rocknummer 'Black Crow', gevolgd door 'Crutch', een akoestisch bluesduet dat doet denken aan het Rolling Stones "Sticky Fingers"-tijdperk, met Benoit's slide-gitaar. Het album sluit af met 'Freeways', een soulvol en opbeurend bluesnummer over het potentieel van liefde, met opzwepende gitaarsolo's.

tracks:

01 Cactus Met The Sky
02 Beautiful Lies
03 The Score
04 Delirium
05 Saddest Eyes
06 Let's Pretend We're In Love
07 Black Crow
08 Crutch
09 Smoke
10 Freeways