© Rootsville.eu

Paul Carrack (UK)
tiltle: One is One
music: Blue Eyed Soul
release date: september 17, 2021
label: Carrack UK
promotion: Klanderman Promotion
info artist: Paul Carrack


© Rootsville 2021


Voor mezelf staat Paul Carrack nog steeds in mijn geheugen gegrift als de man die op 16 juli 2016 op zijn eentje die dag "Blues Peer" kwam te redden. Als getalenteerd songwriter, performer en bandgenoot heeft Paul Carrack al met zowat de halve pop-encyclopedie samengewerkt. Zo werkte hij samen met o.a. Sting, Phil Collins, de Eagles, Elvis Costello… en werd hij persoonlijk uitgekozen door Eric Clapton om met hem mee te touren. In de jaren ’70 en ’80 was hij bandlid van ‘Ace’, ‘Squeeze’ en ‘Mike and the Mechanics’. Zijn muzikaal repertoire is dan ook onuitputtelijk en varieerde van pop tot rock en soul. Een indrukwekkende lijst met vele grote namen, maar met albums als "Nightbird" en "Suburban Voodoo" bleef ook zijn solocarrière niet onopgemerkt.


photo Paul Carrack © Rootsville

Deze maand komt zijn nieuwste en 18de studio album "One is One" op de markt. Op 19 februari bracht deze legendarische Britse zanger Paul Carrack de nieuwe single 'You're Not Alone' uit op alle digitale platforms via zijn eigen onafhankelijke label Carrack-UK. Deze multi-instrumentalist met zijn typisch stemgeluid heeft ondertussen al vele solo CD’s opgenomen waaronder “Soul Shadows” (2016) en het in 2020 uitgebrachte "The Other Side Of..." Eind oktober doet Paul Carrack met zijn nieuwe album "De Roma" in Borgerhout aan.

Op deze "One is One" vinden we 10 nummers terug en enkel het afsluitende "Behind Close Doors" is niet van zijn hand en gaan de credits naar Kenny O'Dell. Een ander opmerkelijk gegeven is dat enkel de blazers niet door Paul worden bespeeld, de rest van de instrumenten heeft hij zelf in gespeeldwat zijn naam als multi-instrumentalist uiteraard alle eer aan doet.

Openen doet hij in stijl met het soulvolle "Good and Ready". Ogen dicht en de blazers doen de rest. De noemer "Blue-Eyed Soul" is een gegeven dat op immer op zijn naam zal blijven kleven met nummers als "I Miss You", "Lighten Up Your Mood" of het met sfeer overladen "Precious Time". Zoals reeds vermeld is "You're Not Alone" de reeds uitgegeven single waarbij het sentiment komt boven drijven. Geniet maar van het album en zo ook met Paul's versie van de country ballad "Behind Close Doors".

tracks:

01. Good and Ready
02. A Long Way To Go
03. I Miss You So
04. You're Not Alone
05. Lighten Up Your Mood
06. Precious Time
07. When Love Is Blind
08. Shame On You, Shame On Me
09. Set Me Free
10. Behind Close Doors