© Rootsville.eu

Paul Kaplan (US)
tiltle: We Shall Stay Here
music: Folk - Singer-songwriter
release date: 2021
label: Old Coat Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Paul Kaplan

© Rootsville 2021


Paul Kaplan is een songwriter en zanger met meer dan vijftig jaar in de muziekbusiness. Zijn stijl is het best te omschrijven als Americana. Hij schrijft liedjes die lang meegaan, zelfs die over actuele gebeurtenissen gaan.

"We Shall Stay Here" bevat twaalf nummers die weerspiegelen hoe hij de wereld ziet. Sommigen laten je misschien in de steek; sommigen laten je misschien in tranen; sommigen laten u in uw auto op de oprit achter en kunnen niet stoppen met luisteren. Samen met de briljante ingenieur, Max Cohen, heeft hij elk nummer op het album gevormd om zowel de muzikaliteit als de emotionele punch te maximaliseren.

Het hoogtepunt was het voorbereiden van dit album en de mogelijkheid om samen te werken met enkele van mijn muzikale helden. He nummer "Let's Make a Toast" is een duet met John Roberts van Roberts en Barrand, waarin John zijn kenmerkende zangstem en ook zijn concertinaspel inbrengt. Vier van de nummers zijn voorzien van perfecte back-up van Jay Ungar, componist van Ashokan Farewell en door velen beschouwd als Amerika's beste fiddler.

Het onderste bereik van die vier nummers wordt opgevuld door het prachtige akoestische basspel van Molly Mason. Op titelnummer speelt zijn favoriete accordeonist, Billy McComiskey.


tracks:

01 Little Boxes
02 These Are The Days
03 The Frozen Blogger
04 Life On This Planet
05 Traffic Jam in The Zocalo
06 We Shall Stay Here
07 The Voice Of Pete
08 Let's Make A Toast
09 If I Had An Acre
10 Welcome Home
11 Survival
12 After The Fire