© Rootsville.eu

Pete Alderton (UK)
tiltle: Mistery Lady
music: Acoustic Blues 'n Folk
release date: 2021
label: Songways
info artist: Pete Alderton


© Rootsville 2021

 

Het vijfde album van Pete Alderton, de in Groot-Brittannië geboren blues-singer/songwriter, woont nu in Paderborn, Duitsland en heeft Amerikaanse roots. Zijn fans waarderen hem om zijn soms fluweelzachte, soms rokerige stem en de zijn uitstekende producties.

Pete Alderton interpreteert klassiekers en zijn eigen nummers met verve en gevoel en geeft ze zijn speciale touch met de akoestische gitaar. Er zijn 45 minuten waarin we achterover kunnen leunen en genieten. Pete speelt akoestische gitaar en wordt begeleid door Carsten Mentzel. Met het eerste nummer, het titelnummer “Mystery Lady”, nemen ze ons samen mee naar een andere wereld, vredig en ver weg van de drukte van alledag.

De meeste van de elf composities zijn in folk- en singer-songwriterstijlen. “Cocaine Lil” duwt zich wat meer richting de vroege jaren 60, bijvoorbeeld het Bob Dylan en Arlo Guthrie tijdperk, terwijl  "The Dancer" een romantisch en dromerig effect heeft. En ballads zoals de daaropvolgende "San Francisco Bay Blues" (Jesse Fuller) behoren tot de gewaardeerde klassiekers van weleer, hier vertolkt in prachtige duetzang.

"I Would Rather Go Blind" is een oude bluescompositie uitgevoerd met soul door Pete Alderton. Het bekende "The House Of The Rising Sun" is een succesvolle variant in de reeks covers die The Animals beroemd maakten. Het klinkt als het wilde westen en eenzame reizigers, bitter en hoopvol tegelijk. Een van de mooiste nummers is “Red Red Wine”, niet alleen vanwege de duetzang, maar ook vanwege de prachtige melodie.

Mooie schijf voor de liefhebbers van het genre.

Tracks:

01. Mystery Lady
02. Hellbound Train
03. The Dancer
04. Orwell Shores
05. I Would Rather Go Blind
06. Cocaine Lil'
07. San Francisco Bay Blues
08. A Short Story
09. The House Of The Rising Sun
10. Red Red Wine (Acoustic Version)
11. Love Lights A Fire