© Rootsville.eu

Polly O'Keary & The Rhythm Method (US)
tiltle: 50
music: Blues
release date: july 09, 2021
label: independent
info artist: Polly O'Keary & The Rhythm Method
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2021


Polly O'Keary and the Rhythm Method is het trio dat ze bouwde met haar man en drummer Tommy Cook, ook een veelgevraagde touring-drummer en winnaar van de Washington Blues Society Blues Drummer Award 2017, met wie ze ritmesectietaken deelde voor internationale touringacts. Too Slim en de Taildraggers voor vier jaar.

Een eeuw geleden werd blues geboren in de velden van het zuiden, gespeeld op veranda's en in kleine bars in het binnenland door een petroleumlamp. De tijden zijn veranderd en het is een zeldzame bluesmuzikant die opgroeide met het plukken van katoen en naar huis ging om te leren spelen bij het licht van een petroleumlamp. Polly O'Keary zeker niet. Nou, dat wil zeggen, ze koos geen katoen. Ze plukte appels. Maar ze leerde muziek lezen bij een petroleumlamp, in een blokhut in een afgelegen deel van de staat Washington. Ze begon op 16-jarige leeftijd te spelen in expat-bars in Mexico en op 17-jarige leeftijd in de drinkplaatsen in Oost-Washington voor landarbeiders op het platteland. en tegen de tijd dat ze 21 was, had ze meer podiumuren gemaakt dan de meeste muzikanten die twee keer zo oud waren als zij. Ze had er ook zoveel gedronken als een behoorlijk aantal.

Met de single "Too Much Like I Care" voorop wordt het album "50" uitgegeven met daarop 11 nummers waarbij de diversiteit van de blues mooi wordt geëtaleerd. Zo brengen Polly en haar Rhythm Method met "Can't Catch Me" er een portie rumba in. Na een typisch slowbluesje met "Smilin" komt de dansvloer helemaal tot leven met het rock 'n roll, en de rauwe klankkleur van Polly, geïnfecteerde "You Better Think".

De volgende nummers zijn dan weer als dagelijkse bluesnummers met als afsluiter het footsompin' "American Highways"....keep on cruisin' blues!

tracks:

01 Brand New Day
02 Too Much Like I Care
03 Can't Catch Me
04 Smilin'
05 You Better Think
06 People On The Corner
07 Strange Way Of Showing Love
08 ABCs
09 I'm Not Guilty
10 Love in Waiting
11 American Highways