© Rootsville.eu

Popa Chubby (US)
tiltle: Tinfoil Hat
music: Blues - Bluesrock
release: march 12, 2021
label: Dixiefrog
distribution: Bertus
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Popa Chubby

© Rootsville 2021


X-tra, X-tra, read all about it! Op 12 maart verschijnt bij "Dixiefrog" het nieuwe album van bluesrocker pur sang, Popa Chubby. "Tinfoil Hat" is een album volledig Corona proof opgenomen. Dat wil zeggen dat alle 11-nummers van de hand zijn van Ted Horowitz aka Popa Chubby en opgedragen zijn aan alle Covid doden. Het album werd opgenomen tussen maart en september van het verdoemde jaar 2020. Corona proof wil ook zeggen dat ook alle instrumenten werden ingespeeld door Popa Chubby himself. Niet een One-Man-Band bedoening met slide en het inbeuken op cimbalen en drums maar een lekker luisterend album alsof er een volledige band mee gemoeid is.

Wees ervan verzekerd dat Popa Chubby zelfs op zestigjarige leeftijd en met een carrière van meer dan 30 jaar blijft vechten tegen het onrecht van deze wereld! En het minste wat we kunnen zeggen over 2020 en de Covid-19-pandemie is dat het hem de "magnifieke" inspiratie bood die hij gebruikte bij de creatie van zijn nieuwe album "Tinfoil Hat"!


photo Popa Chubby © Rootsville

Terug op zijn basis in de Hudson Valley en na zijn laatste show in Florida, wilde Popa Chubby onmiddellijk een boodschap van empathie en steun naar zijn fans sturen, en zo is het nummer 'Can I Call You My Friends?' ontstaan. De reactie was zo plotseling, warm en intens dat hij ontdekte dat er genoeg materiaal was om deze 'dialoog' voort te zetten door andere nummers te componeren die vandaag het kader vormen voor 'Tinfoil Hat'.

"Tinfoil Hat" opent met de titeltrack, Emmerson, Lake & Palmer indachtig. De nummers zijn ontstaan in een mengeling van liefde, wanhoop, angst, frustratie, pijn, vreugde, verdriet, vastberadenheid en de sprong naar het grote onbekende opgelegd door het coronavirus dat met alle ons allemaal sinds afgelopen maart. Alsof een alumiliumfolie hoedje ons tegen alle onheil zou gaan beschermen. Uiteraard speelt het chaotische beleid van de vorige president ook hierin een rol.

"Baby Put On Your Mask" zou je als een answering song kunnen bestempelen op "You Can Leave Your Hat on" van Randy Newman of moeten we stellen, Joe Cocker. Minder sensueel, meer rockend uiteraard. Vervolgens krijgen we het politiek geïnspireerde "No Justice No Peace". Slide alom dan met "Someday Soon (Change is Gonna Come)", een nummer waarop de headbangers onder ons zich zeker kunnen gaan uitleven.

Meer sixties pop dan met "You Ain’t Said Shit" en zo hoeft het uiteraard niet altijd bluesrock te zijn al krijgen we met "Another Day In Hell" een Popa Chubby ten voeten uit. Na een alweer poppy bluesnummer met "Embee’s Song" wuift Mr. Horowitz ons uit met "1968 Again", een herinnering aan de vergeefse oorlog in Vietnam en het Amerikaanse nieuws dat Richard Nixon zijn kandidatuur als president waar maakte. Popa Chubby heeft zich in 2020 kunnen uitleven aan een voortreffelijk nieuw album, wij in 2021 aan het beluisteren ervan, en we hebben genoten...

tracks:

01. Tinfoil Hat
02. Baby Put On Your Mask
03. No Justice No Peace
04. Someday Soon (Change is Gonna Come)
05. Can I Call You My Friends
06. You Ain’t Said Shit
07. Another Day In Hell
08. Boogie For Tony
09. Cognitive Dissonance
10. Embee’s Song
11. 1968 Again