© Rootsville.eu

Ralph de Jongh (NL)
tiltle: XXL
music: Blues
release date: 2021
label: Ralph de Jongh Recordings
info artist: Ralph de Jongh

© Rootsville 2021


Deze "XXL" betreft hier een "Live" registratie van Ralph en zijn "XXL Band" en zou het dan toch zijn dat deze Nederlandse bluesman menselijk is. Deze "XXL" is er in een gelimiteerde oplage van 50 stuks en geeft een weergave vvan en hoe Ralph tekeer gaat op zijn concerten.

Met menselijk doel ik op nummers als "Harry" en Slow Turtle Dance" die ook zijn te beluisteren op het album  "Live @ The Theatre (Vol. 2)". Het was Harry Muskee van Cuby and the Blizzard die hem in 2004 kwam te ontdekken en na het eerbetoon met de opener krijg je met "Window Of My Eyes" een cover van die legendarische Nederlandse bluesband.

Ik kan het gewwonweg niet bijhouden het hoeveel albums hij in 2021 kwam uit te brengen en zo denk ik dat dit record toch in het "Guinness Book of Records" zou moeten verschijnen. De nummers die werden geselecteerd om deze "Limited Edition" te vullen liggen meer naar de tiiteme kant toe zoals er zijn "Surrender" en "Man" maar krijgen we uiteraard ook voldoende rock 'n roll op ons bord. Met "Blond Boy" en "Sun Surprise" nemen we zelfs een trip richting New Orleans.

tracks:

01 Harry
02 Blond Boy
03 Slippin' and Slidin' Trough This World
04 Windows of My Eyes
05 Surrender
06 You Know What I Like
07 Right Here Right Now
08 You Have To Use Your Heart
09 Man
10 Slow Turtle Dance
11 Sun Surprice
12 All Right