© Rootsville.eu

Raphael Wressnig & Igor Prado (A/Braz)
tiltle: Groove & Good Times
music: Funk, Jazzfunk, Blues
release date: september 17, 2021
label: Pepper Cake Records/ZYX-Music
info artist: Raphael Wressnig - Igo Prado


© Rootsville 2021


Mede door de Corona pandemie ligt ons geheugendom een beetje in duigen, en zo herinneren we ons niet best meer van wanneer we nog eens iets te hebben van de master of the black & white keys. En kijk de wizzard is terug. Raphael Wressnig brengt in september zijn nieuwste album "Groove & Good Times" uit. Soms is het gissen met welke guitarslinger hij aan het werk gaat en nu is dit de Braziliaanse Igor Prado. Voor het visuele van beiden moeten we al teruggaan tot Gevarenwinkel 2014, al zagen we Raphael nog wel meerdere keren er tussen zoals op Goezot en met zijn "Soulgift" in de Klinker te Aarschot, dit in een samenwerking met Kurt De Bont.

Helemaal nieuw zijn alle nummers niet want het is met Raphael Wressnig altijd een anders brengen naar gelang de gitarist aan zijn zijde. Van deze "Groove & Good Times" werd op 9 juli het nummers "No More Okey Doke" geselecteerd om als voorbode te worden uitgebracht als single. Het instrumentaal aspect blijft meermaals aanhouden op dit album met het alom gekende funky geluid als opener "Kissing My Love". NOLA funky time dus met de single "No More Okey Doke".

Van het slowbluesje "You Bring Love" over de alom gekende floorfiller "Snacht It Back and Hold It" kom je zo in de alom vertrouwde jazzfunk wereld van Raphael Wressnig. Ook bekend is de oren is "Ain't No Love (in the heart of the city)" waarbij de Hammond Grooves van Raphael en de gitaarrifjes van Igor tot een harmonieus geheel komt te versmelten. Een Carribean party gevoel krijg je bij het afsluitende "Soul Shakedown Party"...

Tracks:

01 Kissing My Love
02 I Know Who You Been Socking It To
03 No More Okey Doke
04 Blues Pants
05 You Bring Love
06 Snacht It Back and Hold It
07 Ain't No Love (in the heart of the city)
08 Shrimp Daddy
09 Crossfire
10 Soul Shakedown Party