© Rootsville.eu

Reverend Freakchild (US)
tiltle: Supramundane Blues (2CD)
music: Blues
release date: march 26, 2021
label: Treatedandreleased Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Reverend Freakchild

© Rootsville 2021


Deze Reveren Freakchild heeft als thuisbasis de 'Big Apple' en het minst wat je kan stellen is dat hij heel bedrijvig is wanneer het uitbrengen van albums betreft. Dit jaar opent hij met een dubbel album, of beter gezegd met een nieuw album met als titel "Supramundane Blues" met als extra bijlage "Psychedelic Trip Hop Mass" met als leidraad Pasen. Al meer dan 20 jaar leidt dominee Freakchild zijn muzikale bediening aan de legioenen fans, die de Grateful Dead en al zijn nakomelingen hebben gevolgd met muziek die is geïnspireerd door de voorouders van de jamband en zijn leden.

Reverend Freakchild heeft ook gediend als lid en solist van het Metro Mass Gospel Choir en trad op in locaties als Carnegie Hall en vandaar hoogstwaarschijnlijk ook het extra toegevoegde "Psychedelic Trip Hop Mass". Toen hij de wereld in onze huidige crisis had gevonden, besloot de dominee om een grotere groep blues- en rootszoekers te bereiken. Zijn nieuwste release, Supramundane Blues, bevat 13 gospel-en andere nummers geïnspireerd door geloof en de zoektocht naar goddelijke verlichting die het scala aan stijlen omvat, van Delta tot funk, soul, rock en Americana. Zo bereiken we hier toppers als Blind Lemmon Jefferson's "See that His Grave is Kept Clean" over ZZ Top's "Jesus Left Chicago" tot en met "Keep On Praying" van collega Reverend Shawn Amos.

Na de eerder chaotische opener "Preaching the Blues" wordt het lekker meedeinen op het met country- en gospel geïnfecteerde "Crying Holy". Alsof Cash in een gospel mood verkeerde. ook iconische nummers als Dpeche Mode hun "Personal Jesus" en het door Don Nix geschreven "Every Wants to Go To Heaven" krijgen hun plaatsje op deze "Supramundane Blues" in een signature van Reverend Freakchild.

tracks:

01 Preaching the Blues
02 Crying Holy
03 Personal Jesus
04 See that His Grave is Kept Clean
05 Every Wants to Go To Heaven
06 Soul of A Man?
07 Factors of Awaking
08 Jesus Left Chicago
09 Good Shepherd
10 Working on A Building
11 Keep on Praying
12 It's Gonna Be Alright!
13 Seven Billion Light Years Old