© Rootsville.eu

Rick Holstrom (US)
tiltle: See That Light
music: Blues
release date: 2021
label:
Luelli Records
info artist: Rick Holstrom


© Rootsville 2021


Holmstroms "volwassen" baan is bandleider voor de weergaloze Mavis Staples, wat inhoudt dat hij de begeleiding regelt van een van onze grootste levende zangers. In zijn eigen setting gelooft Holmstrom echter in eenvooud - zijn band is niets meer dan gitaar, drums (Steve Mugalian) en bas (Gregory Boaz). Dit maakt het opnemen van een album tijdens een pandemie natuurlijk veel eenvoudiger en veiliger, maar het geeft ook een gruizige, groezelige smaak aan Holmstroms songs. De onderwerpen zijn ook vrij eenvoudig: eerlijkheid, woede, eenzaamheid en zelfs een moment of twee van vreugde. Het Stonesachtige openingstrack, "Take My Hand", vraagt ​​naar wat gedwongen isolatie uiteindelijk opleverde .

"Losing My Shit" begint met een klagende gitaarlijn voordat de band invalt, en Holmstrom weerspiegelt het eenzame dieptepunt van een gefrustreerde man. En "I’m An Asshole" (absoluut NIET het gelijknamige, opschepperige Denis Leary-deuntje) is een door een koebel ingeleide, riff-gevulde stomp. Het leukste op “See That Light” komt in "Got to Go", een gesyncopeerde Southern-rocker. "Joyful Eye" sluit deze schijf af.

“See That Light” is geproduceerd door Rick Holmstrom en Steve Mugalian, opgenomen door Kevin Jarvis, gemixt door Rob Schnapf en gemasterd door Mark Chalecki. Alle nummers zijn geschreven door Holmstrom en gearrangeerd door Holmstrom, Mugalian en Gregory Boaz.

Tracks:

01. Take My Hand
02. Look Me In The Eye
03. Losing My Shit
04. Got To Go
05. Don't Wake Me
06. Lonesome Sound
07. I'd Rather Be A Loser
08. I'm An Asshole
09. Come Along
10. Keep It Hid
11. Waiting Too Long
12. Joyful Eye