© Rootsville.eu

Rick Shea (US)
tiltle: Love & Desperation
music: Blues, Country, Tex-Mex
release date: february 12, 2021
label: Tres Pescadores Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Rick Shea

© Rootsville 2021


Rick Shea kreeg zijn vroege muzikale opleiding in de bars en honky-tonks van San Bernardino, waar hij opgroeide. Met tien veelgeprezen albums trad hij op in heel Zuid-Californië, de westkust, het hele land en in Europa, en bouwde hij een solide carrière op als soloartiest, zanger, gitarist en songwriter. Shea's liedjes weerspiegelen de folk, country, rock en Mexicaanse invloeden waarmee hij opgroeide.

Shea is natuurlijk geen onbekende in de studio. In naast het werk dat hij onder zijn eigen naam heeft gemaakt, heeft hij stelde een formidabel CV samen dat dateert uit de jaren '80. Zijn instrumentale en vocale talenten zijn in dienst genomen bij wijlen Chris Gaffney's Cold Hard Facts en Dave Alvin's Guilty Men, en dat heeft hij gedaan werkte samen met singer-songwriter Katy Moffatt en rockabilly-legende Wanda Jackson.

Hij begon de sessies voor een nieuwe plaat in het voorjaar van 2019 in zijn thuisstudio Casa de Calora met toptalenten zoals drummer Shawn Nourse, bassist Jeff Turmes en zijn oude medewerker Dave Hall. Op deze "Love & Desperation" vinden we 12 nummers tereg en opent hij met Al Ferriers " Blues Stop Knockin’ at My Door" dat we uiteraard ook wel kennen van Lazy Lester. De muziek van Shea is voornamelijk country geortienteerd al zijn er ook heel wat Texaanse en Mexicaanse invloeden waar te nemen.

Het album bevat ook ‘She Sang of the Earth’, een balladsamenwerking met Kim Ringer, de dochter van wijlen, gerespecteerde singer-songwriter Jim Ringer. Hhet waarschuwende verhaal ‘Nashville Blues’ het instrumentale ‘Mystic Canyon’, die pronkt met de gitaarkarbonades van Shea en het album-afsluitende noir-verhaal ‘Texas Lawyer’. Terugkijkend op de uitdagende ervaring van het maken van "Love & Desperation" een lange weg in zijn carrière.

Mooi is zeker de country ballad "A Tenderhearted Love", een nummer waarbij de intimiteit er zo van af vliegt. Met " Juanita (Why Are You So Mean?)" bevinden we ons op het Tex-Mex pad van de "Texas Tornados" en we verlaten deze invloeden niet met het afsluitende "Texas Lawyer". The "Austin City Limits" never die...

tracks:

01. Blues Stop Knockin’ at My Door
02. Blues at Midnight
03. (Down at the Bar at) Gypsy Sally’s
04. Love & Desperation
05. She Sang of the Earth
06. Big Rain is Comin’ Mama
07. A Tenderhearted Love
08. Juanita (Why Are You So Mean?)
09. The World’s Gone Crazy
10. Nashville Blues
11. Mystic Canyon
12. Texas Lawyer