© Rootsville.eu

Rob Lutes (Can)
tiltle: Come Around
music: Americana - Singer-songwriter
release date: april 16, 2021
label: Lucky Bear Records
promotion: Sarah French Publicity (Lucie Dufault)
info band: Rob Lutes

© Rootsville 2021


Rob Lutes werd geboren in Toronto maar leeft en werkt in Montreal. Rob Lutes won de titel van "Canadian Singer Of The Year" bij de Canadian Folk Music Awards 2017, als erkenning voor zijn album "Walk In The Dark".

Op opener "Knives" ziet hij de extremen van liefde en verlies tegen de realiteit van het huiselijke leven en in "Lightning" geven pijnlijke herkenningsflitsen uiteindelijk een visioen van hoop. Het prachtige en ontroerende "That Bird Has My Wings" werd geïnspireerd door het gelijknamige boek van de boeddhistische auteur en ter dood veroordeelde Jarvis Jay Masters. Daarin wordt hoop op vrijheid gevonden in de verbeelding en de natuurlijke wereld. En op "Work of Art" wordt het onleefde leven herschikt als iets moois. Lutes, altijd een uitstekende verteller, schrijft ook ontroerend over plaatsen in zijn leven, waarbij hij de geneugten van de jeugd en de troost van herinneringen oproept in "Shediac Bridge", "Fisherman's Rest" en "Amsterdam".

Bob Stagg's piano, orgel en Wurlitzer, de soepele en golvende bas van Solon McDade en de lichte borstels van Mario Telaro verlengen de arabesken die zijn geweven door de akoestische snaren van Rob MacDonald (gitaren, dobro en mandoline). "Come Around" werd gemixt door ingenieur Rob Heaney en bevat enkele van de beste Folk / Roots-muzikanten uit de Canadese scene, waaronder de veelzijdige gitarist Rob MacDonald, toetsenist Bob Stagg, bassist Solon McDade en prachtige achtergrondzang. van singer-songwriter Annabelle Chvostek.

Opgenomen in zes verschillende studio's vanwege COVID-19-beperkingen, vertegenwoordigt Come Around de visie van Rob Lutes voor een soort vrijheid die kan komen door grote en kleine worstelingen.

tracks:

01 Knives
02 Lightning
03 That Bird Has My Wings
04 Come Around
05 Work Of Art
06 In My Time Of Dyin'
07 Fisherman's Rest
08 Shediac Bridge
09 Amsterdam
10 Waiting For You
11 By and By
12 Away