© Rootsville.eu

Robby Rothschild (US)
tiltle: Selftitled (EP)
music: Singer-songwriter - Folk
release date: january 15, 2021
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Robby Rothschild

© Rootsville 2021


Door zelfgemaakte liedjes te zingen en ze te begeleiden met instrumenten als de West-Afrikaanse kora, gitaar, drums en percussie, put Robby Rothschild uit de dubbele bron van traditie en persoonlijke expressie. Bekend om zijn werk met zijn broer Char in het duo Round Mountain, evenals zijn recente internationale tournees als percussionist voor Kip Winger en Ottmar Liebert. en kwetsbaarheid zoals echte wildernis en een pad van verlies brengt ons allemaal.

Muziek heeft hem in vele richtingen geroepen, ook naar Mali, West-Afrika, wiens muziek hem doordrong en bezat, en naar het conservatorium, waar hij een master in compositie behaalde. Zijn zoektocht naar het geluid dat in zijn oren opduikt, blijft hem vandaag de dag leiden. Door het gebruik van diverse intrumentaria die gerelateerd zijn met de Mali blues leunen de nummers van deze singer-songwriter dan ook dicht aan met deze strekkeing van de blues al staat het songwriting van Robby Rothschild daar dab in aan ander opzicht ver van af.

Van "open Wide" waarbij we een déjà vu gevoel krijgen met Sting tot het betoverende en dromerige duet "Encirceld", gezongen Moira Smiley, kunnen we stellen dat de diversiteit, ook al is de rode draad dromerige songwritin, toch alom aanwezig is. Het album zo worden uitgegeven in de zomer van 2020 maar door het hele Corona gedoe werd de Europese release van dit album uitgesteld tot 15 januari 2121. Vanuit New Mexico is dit het solo debuut van Robby Rothschild met toch wel een knipoog naar de typerende Zweedse Folk.

tracks:

01 Untie Me
02 Open Wide
03 Encirceld
04 Save Me A Place
05 Question Mark
06 Bead Of Glass