© Rootsville.eu

Robert Billard & The Cold Calls (Can)
tiltle: Stop
music: Blues - Bluesrock
release date: may 14, 2021
promotion: Sarah French Publicity (Lucie Dufault)
info band: Robert Billard & The Cold Calls

© Rootsville 2021


Al 30 jaar vechten de twee kanten van Robert Billard met hand en tand tegen elkaar. De architect versus de opnemen en uitvoeren van artiest. Van de straathoeken van Halifax met originele maritieme volksmuziek tot blues / rock op het hoofdpodium van een CBC-galavoorstelling die in heel Canada werd uitgezonden, speelde Robert met hart en ziel.

Even gepassioneerd heeft hij gebouwen ontworpen in zeven provincies en territoria van Ellesmere Island, Nunavut, naar Victoria, British Columbia, naar Canso, Nova Scotia. Hij heeft podia gedeeld met iedereen van The Barenaked Ladies, Great Big Sea, Garnet Rogers, Archie Fisher en James Keelaghan. Zoals The Oakfield Times speelde hij de Maritimes met originele volksmuziek en bracht twee albums uit, Passages (1993) en This Land, This Sea (1994). In 1999 verhuisde Robert naar Iqaluit, Nunavut, en in 2002 trad zijn band op tijdens de landelijke uitzending Arctic Winter Games CBC Gala en uitgebracht als een volledig album Terra Incognita Live! In 2013, als The Concord Creek Band, Gravel Runway, werd uitgebracht. In 2018 begonnen Robert en lokale muzikanten The Draggin Harten: Tom Petty Live! Eerbetoon band.

In 2020 bracht Robert eindelijk architectuur en muziek samen toen hij Fifth Chord ontwierp en bouwde Studio's, een hoogwaardige repetitie-, opname- en livestream-uitvoeringsstudio. Nu, gewapend met geschreven liedjes in de donkere tijden van dit leven, en anderen die kracht en vreugde zoeken, heeft Robert een geweldige cast van Canadese bluesartiesten om een ​​nieuw hedendaags bluesrockalbum op te nemen. Robert Billard en de Cold Calls nieuwe release Stop. Met een echte who's-who van de Canadese muzikale royalty, waaronder Clayton Hill of Trooper op drums, Guy Wilson-Roberts, Alexander "A-Train" Boynton (The Payola $), Tobin Frank (Spirit of the West), JW-Jones, Kenny "Blues Boss" Wayne, Tony "Wild-T" Springer (Rough Trade, David Bowie), Murray Porter, Tonye Aganaba en Gowan. Samen hebben deze groep gastartiesten maar liefst 14 verdiend nominaties en zes overwinningen bij de Juno Awards. Het album, Stop, werd opgenomen en voornamelijk gemixt op Fifth Chord Studios.

tracks:

01. Road To Nowhere (3:40)
02. Six Ptarmigan (3:44)
03. Waiting for the Land to Dry (3:30)
04. No Shape For Talking (3:11)
05. I’ll Leave You Alone (4:48)
06. Groove (5:08)
07. Well Enough Alone (3:17)
08. Waiting on Time (3:01)
09. Nothing Can Stop Me Now (6:14)
10. Home (9:04)