© Rootsville.eu

Rodd Bland & The Members Only Band (US)
tiltle: Live on Beale Street "(Bobby "Blue" Bland Tribute) (EP)
music: Soulblues
release date: july 16, 2021
label: NOLA Blue Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Rodd Bland


© Rootsville 2021


Laat er geen misverstand over bestaan: Rodd Bland werd geboren in de blues. Dat is wat er gebeurt als je de zoon bent van de onsterfelijke zanger Bobby "Blue" Bland. Maar Rodd zingt niet de blues - hij positioneert zich achter een drumstel en levert solide grooves voor veel bands in zijn geboortestad Memphis. Op de jas van zijn vader rijden was geen optie, hij heeft het te druk met het maken van zijn eigen muzikale uitspraken en zijn carrière opbouwen .

Als eerbetoon aan zijn vader brengt Rodd Bland deze "Live on Beale Street" als EP uit en omdat dit kleinood maar zes nummers bevat is het meer dan spijtig. De sfeer en warmte van Bobby 'Blues" Bland terug te horen komt enige weemoed op te wekken. Live on Beale Street: A Tribute to Bobby "Blue" Bland van Rodd Bland en de Members Only Band legt een opwindende uitvoering live vast vanuit het epicentrum van de opkomende carrière van zijn overleden vader: Beale Street.

Elk bandlid werd uitgekozen voor het optreden omdat ze op de een of andere manier, vorm of mode, met de vader van Bland hadden gespeeld. Toetsenist Chris Stephenson, gitarist Harold Smith en bassist Jackie Clark zorgen samen met een strakke driekoppige blazerssectie onder leiding van trompettist Marc Franklin voor de muziek vakkundig verankerd door Bland op drums. Het all-star ensemble levert een adembenemend optreden dat past bij de man die The Rock and Roll Hall of Fame beschrijft als "de tweede van gestalte, alleen voor B.B. King als een product van Memphis's Beale Street blues scene."

De EP met zes nummers werd live opgenomen in B.B. King's Blues Club op 10 mei 2019 en staat gepland voor release op 16 juli. De hoes zelf is een liefdevol eerbetoon aan de vader van Bland; een bijgewerkte versie van de hoes voor Bobby "Blue" Bland's Billboard R&B album-charting release, Members Only (Malaco Records, 1985), ontworpen door het innovatieve creatieve team van Street Savvy Unlimited. Bland is afgebeeld met het eerste met goud en diamanten ingelegde digitale horloge van zijn vader, dat hij op de originele albumhoes droeg.

tracks:

01 Up And Down World
02 St. James Infermary
03 Sittin' on a Poor Man's Throne
04 I Wouldn't Treat a Dog (The Way Your Treated Me)
05 Soon as the Weather Breaks
06 (Get Your Money) Where You Spend Your Time