© Rootsville.eu

Roger C. & Marion Wade (D)
tiltle: Cookin' At Home
music: Blues
release date: 2021
label: Steeplejack Music
info artist: Roger C Wade


© Rootsville 2021


Roger C. Wade en zijn vrouw Marion zijn vaak samen op albums te horen geweest. Eind mei 2020 lag het fascinerende dubbelalbum Lockdown Sessions in de schappen en nu is er met "Cookin 'At Home" - een zeldzame mix van Blues, R'n'B en Swing met gerenommeerde muzikanten uit de UK. , Spanje, België en Italië.  

Met de openingstrack "Something Don’t Smell Right", lijkt er iets te zijn verbrand tijdens het koken. Afgezien daarvan is de opener een hint in de richting van een geweldige plaat. Het is opmerkelijk hoe ontspannen, maar dynamisch, deze track je oren raakt. In "Playing With Fire" laat Roger de chromatische harp klinken en laat zijn vrouw zien hoe de juiste piano solo het songgeluid versterkt. De gitaarsolo van Balta Bordoy past perfect in de algemene context.

Het instrumentale "Habanero Hop" wordt dan in de hotpot gegooid en Shakedown Tim inspireert met geweldig gitaarwerk. Micha Maass drumt het perfecte ritme. Een hoogtepunt! Micha Maass neemt voor "Cajun Fish Tacos" het wasbord ter hand en de piano van Marion swingt van pure blijdschap. Bij "You're Outta Sight" is de sfeer heerlijk ouderwets, maarc klnit tocg lekker fris. Je neemt je hoed af voor "How Long", een song die onder je huid kruipt. Dit nummer is een liefdesverklaring aan de blues.

"Fly Away", een van de weinige covers, is dan ook iets heel bijzonders. Uitzonderlijke sentimentaliteit is hier aan de orde van de dag. Over covers gesproken ... Veronica Sbergia zingt "Ain't Nobody's Business". Gewoon schattig, deze interpretatie. Meer woorden hoeven hier niet aan te worden verspild. Het lijkt erop dat "Women Be Wise", een andere buitenlandse compositie, een samenwerking is tussen de zeer machtige Marion Wade en een uitstekend zingende Veronica Sbergia. Als we de bezetting doorlopen, zit Max De Bernardi, die met Veronica Sbergia het duo Max & Veronica vormt, op de akoestische gitaren. Schitterende song!

Alleen al uit de tot nu toe gebrachte nummers, wordt duidelijk dat Roger C. Wade, Marion Wade en alle andere muzikanten die op vindingrijke en competente wijze hebben bijgedragen aan "Cookin 'At Home", een topper op de markt hebben gebracht.

Dit is Blues en aanverwanten op een constant hoog niveau.

Tracks:

01. Something Don't Smell Right
02. Playing With Fire
03. Habanero Hop
04. How Long
05. Cajun Fish Tacos
06. Let Me Stay
07. Ain't Nobody's Business
08. I've Been Framed
09. Here Today, Gone Tomorrow
10. You're Outa Sight
11. Patatas Bravas
12. Women Be Wise
13. And I Drank
14. Take It Easy, Baby
15. Fly Away

Musicians:

Roger C. Wade: zang en harmonica
Marion Wade: piano
Jack O Roonie: double bass, electric bass
Balta Bordoy: guitar
Veronica Sbergia: zang
Alex Lex: drums
Max De Bernardi: gitaar
Shakedown Tim: gitaar
Micha Maass: drums en wasbord
Andre Werkmeister: drums
Tommy Schneller: sax
Michael van Merwyk: gitaar