© Rootsville.eu

Roger Chapman (UK)
tiltle: Life in The Pond
music: Singer-songwriter - Rhythm 'n Blues
release date: june 25, 2021
promotion: Devious Planet (Pati deVries)
radrio promotion: Michelle Castiglia (Mail)
label: Ruf Records
info artist: Roger Chapman

© Rootsville 2021


Roger Maxwell "Chappo" Chapman  is een Britse rockzanger. Chapman begint zijn zangcarrière in 1966 bij de band The Farinas. In 1967 trad hij toe tot de fameuze Britse rockband Family. In 1974 richtte hij samen met Charlie Whitney (gitaar) de Streetwalkers op. Vanaf 1978 treedt Chapman solo op, soms met een begeleidingsband. Hij staat bekend als een temperamentvol performer en wordt als zanger geroemd om zijn rauwe vocales. Solo-successen behaalde hij met een cover van Let's Spend the Night Together van The Rolling Stones (1978) en Shadow on the wall met Mike Oldfield (1983).

In augustus 2010 kondigde Chapman zijn afscheidsconcert aan op het 'Rhythm Festival' te Biggleswade, maar later gaf hij aan met deze aankondiging slechts alle kaartjes te hebben willen verkopen. Ook nadien gaf hij nog concerten, onder andere tijdens een reünieconcert van Family, waarvan een cd-box met meer dan acht uur muziek verschijnt.

Een studioalbum van Roger Chapman is altijd een evenement. Sinds '66, toen de Britse singer-songwriter naar voren kwam als de stem van zijn generatie met de baanbrekende Family-band, heeft Chappo's output door elke wending van zijn veertigjarige solocarrière het protocol van de muziekindustrie getrotseerd, het genre uitgedaagd en een spiegel voorgehouden naar de tijd.

Life In The Pond, uitgebracht op Ruf Records en Chappo Music, trekt een grens onder een periode waarin de 79-jarige afwezig was in de studio, maar privé productief was. Twaalf jaar sinds de veelgeprezen rariteitencollectie van 2009 Hide Go Seek, "A true lionheart still roars", enthousiast The Mirror, brengt Life In The Pond de veteraan opnieuw in contact met gezichten uit zijn verleden - waaronder ex-familie multi-instrumentalist John 'Poli' Palmer als co -schrijver en producer – terwijl hij de pols van het moderne leven neemt.

Britse R'n'B uit de jaren '60, zoals Georgie Fame, The Stones, Zoot Money. Folk, blues, Motown, Stax, Blue Note jazz, klassiek, Americana en country. Een hele warboel van invloeden…” Dat eclectische appel zal niemand verbazen die Chappo door zijn fascinerende carrière heeft gevolgd. Al zijn helden waren Amerikaans, zoals Little Richard, Chuck Berry, Eddie Cochran en Gene Vincent – ​​dat was het echte werk.

tracks:

01 Dark Side Of The Stars
02 The Playtime Is Over
03 Nightmare #5
04 Rabbit Got The Gun
05 After The Rain
06 Having Us A Honey Moon
07 Snake
08 On Lavender Heights
09 Green As Guacomole (GAG)
10 Collar Turned Up
11 Naughty Child