© Rootsville.eu

Roland Roberts (US)
tiltle: All About The Timing
music: Americana
release date: august 20, 2021
label: Happy Life Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Roland Roberts

© Rootsville 2021


Af en toe komt er een album voorbij waar je bijna geen genrelabel op kunt plakken. Het debuutalbum All About The Timing van Roland Roberts is er zeker een die in deze categorie zou vallen. Geworteld in een klassiek countrygeluid, maar met zware tonen van American Folk, Delta Blues en zelfs een vleugje Bluegrass gecombineerd met tot nadenken stemmende teksten en indrukwekkende zang, neemt Roland Roberts de luisteraar mee door levendige landschappen met de verhalen van persoonlijke groei door liefdesverlies en hartenbreuk met nummers als 'Beautiful Soul' en Don't Tell Me Goodbye'.

Hij onderzoekt ook het zelfrealisatie dat deze ervaringen met zich meebrengen en weeft ze vakkundig in liedjes, zoals het titelnummer, 'All About The Timing' en 'Being Me'. Deze nummers worden ook gecompenseerd door een mix van vrolijke verhalen die lijken op simpele verfstreken op een canvas, maar uiteindelijk een meesterwerk zijn waar je niet anders dan naar kunt luisteren. 'Picture on the Wall' is een leuk nummer over opgroeien en alles wat daarbij komt kijken, terwijl 'Sittin' In Nebraska' een pakkend deuntje is over gestrand raken door Moeder Natuur. Over het algemeen is het album een ​​reis door de geest van een man die het aangeboren vermogen heeft om de menselijke conditie te zien voor wat het is en dit naadloos over te brengen naar de beste delen van folk, Americana en countrymuziek.

Roberts neemt de luisteraar mee door levendige landschappen, inclusief verhalen over persoonlijke groei door liefdesverlies en liefdesverdriet door liedjes als 'Beautiful Soul' en Don't Tell Me Goodbye'. Hij onderzoekt ook de zelfrealisatie die deze ervaringen met zich meebrengen, door ze vakkundig te verweven in titelnummers en 'Being Me'. Deze nummers worden gecompenseerd door een mix van vrolijke verhalen - 'Picture on the Wall' is een leuk nummer over groeien omhoog, terwijl 'Sittin' in Nebraska' een pakkend nummer is over gestrand raken door Moeder Natuur.

tracks:

01. Beautiful Soul (2:56)
02. Picture on the Wall (3:19)
03. Wake Up (2:53)
04. Sittin’ in Nebraska (2:28)
05. Don’t Tell Me Goodbye (5:22)
06. Rambling Joe (2:14)
07. All About the Timing (2:53)
08. Being Me (3:05)
09. Lonely Blues (4:11)
10. Keep Movin On (2:39)

musicians:

Roland Roberts - guitar, Wurlitzer, vocals
Rob Bergman - bass
Lonnie Powell & Patrick Hamilton - drums
Bob Hamilton - Weissenborn, steel guitar,Telecaster, mandolin, archtop guitar, Dobro
Sarah Hamilton - fiddle, harmonies
George McConkey – harmonica