© Rootsville.eu

Roos Meijer (NL)
tiltle: Why Don't We Give It A Try
music: alt-folk
release date: november 12, 2021
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail
info artist: Roos Meijer

© Rootsville 2021


Van bij onze noorderburen komt weerom een frisse wind aanwaaien. "Roos Meijer" is een alt-folk artieste die met haar muziek maatschappelijke kwesties en thema’s belicht en zo een stem geeft aan onderbelichte verhalen van mensen over de hele wereld. Haar eerste EP ‘Maktub’ (2018) werd geïnspireerd door de verhalen van vluchtelingen die ze ontmoette.

‘Why Don’t We Give It A Try?’ is de titel van het debuutalbum dat op 12 november 2021 uitkomt, met daarop nummers geïnspireerd op gesprekken die de songwriter had met acht changemakers. Mensen die zich allemaal op hun eigen manier inzetten voor maatschappelijk vraagstukken zoals klimaat, antiracisme, mensenrechten, dakloosheid en feminisme.

Op dit album vinden we 10 nummers terug die door de thema's soms wel wat zwaar beladen zijn. Ik ga me beleefdheidshalve niet uitspreken over Ross haar leeftijd maar haar klankleur klinkt zeer volwassen. Deze ‘Why Don’t We Give It A Try?’ staat voor een interessante mix van klankwerelden en verhalen. Elk nummer vertelt het verhaal van andere changemaker, waardoor je iedere keer in een nieuwe sfeer terechtkomt, zonder de rode draad van het album uit het oog te verliezen.

Roos Meijer haalt inspiratie uit verschillende genres, waaronder folk, klassiek, indie-rock en Arabische muziek, en met deze combinatie overbrugt zij vele rivieren van het muzikale landschap om haar luisteraars naar nieuwe werelden te leiden. Soms doet ze me terugdenken aan haar Ierse collega Enya. Alle nummers werden op een goed half jaar neergepend. De eerste 3 singles van het album zijn in 2021 uitgebracht. ‘Why Don’t We Give It A Try?’, soms dromerig maar alle 10 recht uit het hart. Op "I Dream Of A World" krijgen we ook enkel modernere beats die dit nummer opfleuren. Op "In My Name" weet ze de aandacht volledig op haar stem te vestigen en bij het beluisteren van "Change Will Come" en het afsluitende "Stories Of Change" kan je enkel besluiten van, hier is staat een grote dame!

tracks:

01 intro
02 Why Don't We Give It A Try
03 Worthy
04 All That We Have
05 I Dream Of A World
06 Interlude
07 Bigger Than Me
08 In My Name
09 To Be Free
10 Change Will Come
11 Stories Of Change