© Rootsville.eu

Rusty Ends Blues Band (Can)
tiltle: Selftitled
music: Blues
release date: september 17, 2021 (1996)
label: Earwig Music Company
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Rusty End

© Rootsville 2021


Rusty Ends is de real deal, een echte link tussen de rock en blues van de jaren 50 en 60 en de 21e eeuw. Rusty leerde zijn vak als tiener in de bars en tavernes op en neer Dixie Highway tussen Louisville en Fort Knox. Het publiek bestond uit een combinatie van soldaten, motorrijders, arbeiders, oplichters en werkende dames (een vocale, vluchtige en soms dodelijke combinatie).

De band moest een combinatie van blues, soul en country spelen en dat allemaal doen met een beat waar de topless dansers mee konden blijven draaien. Met elk optreden verbeterde Rusty en werd al snel gevraagd om lid te worden van The Premiers, een populaire clubband. Dit lanceerde een lange carrière in de eens zo vitale clubscene in Louisville. In 1969 deed hij zijn eerste opnamesessie met de band Cooper 'n' Brass in de Phillips International Recording Studio in Memphis Tn. eigendom van de legendarische Rock 'n' Roll-pionier Sam Phillips.

De plaat was "Does Anybody Really Know What Time It Is", een regionale hit in het zuidoosten en een van de meest populaire platen in dansclubs in het noordoosten. Begin jaren 90 besloot Rusty dat hij zich wilde concentreren op zijn eerste liefde, The Blues en was een van de oprichters van de Rusty Spoon Blues Band. Het was ook in deze tijd dat Rusty het schrijven van liedjes serieus begon te nemen. Rusty heeft een aantal legendarische artiesten ondersteund, waaronder The Shirelles, The Drifters, Bobby Lewis, The Coasters, The Marvelettes en The Little River Band. Op Blues Festivals speelde hij op onder meer Koko Taylor, Otis Rush, The Excello Blues All Stars (samen met vele andere legendes) en speelde hij in opnamesessies achter Kelly Richey, Robbie Bartlett, Wayne Young en de geweldige Blues Man Eddie. Kirkland.

Dit album, Rusty Ends Blues Band, met zang, gitaar en originele nummers van Rusty Ends in Louisville, Kentucky, werd eerder in 1996 uitgebracht door Rollin' & Tumblin' Records, die kort daarna foldde. Earwig Music Company brengt dit leuke album opnieuw uit dat de eerste keer nooit werd verspreid. Al die jaren later is Rusty nog steeds op zijn kruistocht om de talloze connecties te illustreren tussen zijn favoriete genres blues, soul, jazz, western swing, rockabilly en a wee beetje jazzlicks voor de goede orde erin gegooid.

tracks:

 1. What's Next
 2. Secrets In the Street
 3. Blue Shadows
 4. I Wanna Know
 5. A Man Can't Understand a Woman
 6. Sinner's Strut
 7. High Powered Loving Man
 8. Something Wrong Going On
 9. Don't Call It Love
 10. Heart Stealer
 11. Broken Dreams For Sale
 12. Sloppy Joe Blues
 13. I'm Searching
 14. Whips and Chains
 15. One Step Forward
 16. High Beams
 17. The One Wish