© Rootsville.eu

Sam Robbins (US)
tiltle: Finally Feeling Young
music: Singer-songwriter
release date: may 14, 2021
info artist: Sam Robbins

© Rootsville 2021


Het eerstejaarsalbum van de in Music City gevestigde 'old soul'-artiest Sam Robbins, liedje voor liedje gemaakt in de loop van twee jaar, beschrijft de reis van de artiest van adolescentie naar volwassenheid in realtime. Het album dat doet denken aan iconische Amerikaanse singer-songwriters als James Taylor, Jackson Browne en Paul Simon- werd opgenomen in Red Shed Sound in Boston en Nashville met producer en engineer Alex Fansel.

Geïnspireerd door een natuurlijke interesse in muziek op jonge leeftijd, werd Robbins 'band met het medium versterkt tijdens zomerse roadtrips met een unieke boxset met songwriterhits uit de jaren 70 van zijn vader. Sinds dat bescheiden maar invloedrijke begin is hij fulltime op tournee gegaan en heeft hij opgetreden op locaties als The Bluebird Cafe, Blue Ocean Music Hall en Tupelo Music Hall. Na de release van zijn single "Addicted" begin 2019, was Sam de headliner van een uitverkochte show in de 3S Artspace met 200 zitplaatsen in zijn geboorteplaats Portsmouth, New Hampshire.

Sam, afgestudeerd aan het Berklee College of Music, is een voormalig publiekswinnaar van het "Nashville Rising Song" -evenement, een songwriting-wedstrijd die twee keer per jaar wordt gehouden met opkomende Nashville-artiesten. Hij was ook de eerste artiest die een Jim Croce-nummer uitvoerde tijdens zijn auditie voor Adam Levine, Kelly Clarkson, Blake Shelton en Jennifer Hudson op NBC's The Voice in 2018, een feit dat artistiek nog steeds past bij Robbins. Dit is zijn eerste album. Er zit een gevoel van ontdekking in. Je kunt zijn stem en zijn perspectief tijdens de opname horen veranderen.

Tracks:

01 What Being In Love Is
02 Nobody's Baby
03 Remind Me
04 38
05 Raining Sideways
06 Addicted
07 Saying Amen
08 Put It Al lTogether
09 New
10 Finally Feeling Young
11 Remind Me (Acoustic)