© Rootsville.eu

Samara Joy (US)
tiltle: Samara Joy
music: Jazz
release date: july 09, 2021
label: Whirlwind recordings
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Samara Joy

© Rootsville 2021


Samara Joy is een zingende en rijzende ster. De jonge zangeres trok in 2019 de aandacht na het winnen van de Sarah Vaughan International Jazz Vocal Competition. Nu kondigt de 21-jarige haar titelloze debuutrelease aan, die haar draai geeft aan jazzstandaarden uit het Great American Songbook. Geproduceerd door een Grammy-genomineerde veteraan Matt Pierson, wordt ze vergezeld door jazzgitaarvirtuoos Pasquale Grasso en zijn triovoor een release die Joys reputatie als een van Amerika's meest veelbelovende jonge jazzvocalisten versterkt.

Joy groeide op in de Bronx rond een ondersteunend muzikaal gezin. Muziek was een alomtegenwoordige aanwezigheid, dankzij de inspiratie van haar grootouders van vaderskant, ouderling Goldwire en Ruth McLendon, die de in Philadelphia gevestigde gospelgroep, The Savettes, leidde. Joy's interpretaties brengen het frisse gevoel van een relatieve nieuwkomer in evenwicht met een eerbied voor een traditie waar ze nu ongetwijfeld deel van uitmaakt.

'But Beautiful', 'Let's Dream in the Moonlight' en 'Jim' zijn een eerbetoon aan de originele versies van Billie Holiday, en ze erkent de grote Nat King Cole met versies van 'It Only Happens Once' en 'The Trouble with Me is You' . "Stardust" is een andere knipoog naar Cole, die een talent voor het vertellen van verhalen laat zien dat haar jaren ver voorbij is. Moods variëren van de vrolijke eenvoud van "Everything Happens to Me" tot het verlangen van "Lover Man".

tracks:

 1. Stardust 
 2. Everything Happens To Me 
 3. If You Never Fall In Love With Me 
 4. Lets Dream in the Moonlight 
 5. It Only Happens Once 
 6. Jim 
 7. The Trouble With Me Is You 
 8. If You’d Stay The Way I Dream 
 9. Lover Man 
 10. Only A Moment Ago 
 11. Moonglow 
 12. But Beautifull