© Rootsville.eu

Same Player Shoot Again (F)
tiltle: Our King Albert
music: Blues
release date: 2021
label: Five Fishes
info artist: Same Player Shoot Again


© Rootsville 2021


"Same Player Shoot Again" kregen in Frankrijk bekendheid toen ze in 2018 hun album "Our King Freddie" uitbrachten, een tribute aan Frieddie King. Een jaartje later konden we ze in alle fierheid waarnemen op het podium van "Bay-Car Blues" in Frankrijk. Deze band bestaan uit Romain Roussouliere op gitaar, Max Darmon op bas, Vincent Vella op zang, Florian Robin op keyboards, Steve Belmonte op drums, Jérôme Cornelis op altsax en Loïc Gayot op tenorsax. Stuk voor stuk Parijse topmuzikanten en een zanger met een klok van een stem.


Vincent Vella (Same Player Shoot Again) © Rootsville

Nu is er het vervolg met "Our King Albert", een tributa aan het adres van Albert King. Een album met daarop 14 tracks waarvan er wel enkele alleen bekend staan bij de fans van Albert King. Onbekend maar niet onbemind want het zijn de soms minder gekende nummers die het er toe doen. Nummers die als singnature voor Albert dienen maar waarbij de credits ook gaan naar Willie Dixon en Allen Toussaint.

Albert King de linkshandige was de oudste van de drie koningen van de moderne blues. Nadat hij begon met tractorrijden in zijn geboorteland Mississippi, begon hij als occasionele drummer in clubs in Gary, Indiana, achter Eddie Taylor en Jimmy Reed. Het was een lange weg voor Albert Nelson (zijn ware identiteit), voordat hij zich in de tweede helft van de jaren zestig als groot kunstenaar wist te vestigen. Zijn stijl werd beïnvloed door het bespelen van een Gibson Flying V .


Romain Roussouliere (Same Player Shoot Again) © Rootsville

Staat het me toe om te zeggen dat deze Parijse band zelfs nog meer soul komen te steken in hun nummers, getuige opener "Get Out Of My Life Woman". De soms funky stijl van deze King wordt tot in de perfectie nagebootst door deze "Same Player Shoot Again" zoals te horen op "I Wanna Get Funky ". Uiteraard mag een klassieker als "I'll Play The Blues For You" niet ontbreken op deze homage.

"We All Wanna Boogie” of zelfs de funky bewerking van “Honky Tonk Woman” wordt door dit septet in een onberispelijke vlekkeloze uitvoering gestoken. Zonder de originelen overdreven na te apen, slagen ze erin de arrangementen aan te passen zonder ooit de originele smaak of het gevoel te veranderen.

Ooit hopen ze een eigen album op de markt te brengen , maar toch vragan we om ooks eens na te denken over "Our King BB" want het gitaarwerk van Romain Roussouliere leent er zich uitermate toe. Een band die wereldbekendheid verdient en zeker hier in ons kleine landje. Alleen is er de spreuk wat de boer niet kent eet hij niet :-(

Tracks:

01. Get Out Of My Life Woman
02. Playing On Me
03. I Wanna Get Funky
04. I'll Play The Blues For You
05. As The Years Go Passing By
06. Born Under A Bad Sign
07. Till My Back Ain't Got No Bone
08. Honky Tonk Woman
09. We All Wanna Boogie
10. Crosscut Saw
11. Oh Pretty Woman
12. My Babe
13. Angel Of Mercy
14. The Very Thought Of You