© Rootsville.eu

Sean Webster Band (UK)
tiltle: Three Nights Live
music: bluesrock
date: (2019 independent) - december 2021
label: Inakustik
info artist: Sean Webster
promotion: M2 Music Group (Dirk Osterhaus)

© Rootsville 2019


Je kan het de muzikanten niet kwalijk nemen dat ze in deze barre tijden terug grijpen naar het verleden. Zo bracht Sean Webster en zijn band deze "Three Nights Live" in eigen beheer reeds uit in 2019 maar vonden ze nu onderdak bij "Inakustik" waardoor het album als kerstgeschenk weer wordt uitgegeven.

Webster is nooit iemand geweest die de nieuwste trend volgt en nooit buigt voor bluespurisme-normen. Zijn hart wordt stevig op zijn mouw gedragen, persoonlijke beproevingen uitgebracht in de vorm van een lied dat zijn verbinding met zijn publiek creëert. Een sterke bluesader loopt door de originele muziek van Webster, dit zonder de noodzaak op te offeren om een moderne benadering en geluid te behouden. Zo creëer je zo'n sympathieke en luisterbare artiest, die herhaalde luisterbeurten verdiende. Dat brengt ons bij het album 'Three Nights Live'.

Het leven van een jonge Sean Webster veranderde drastisch toen een vriend hem kennis liet maken met muziek van de bluesgrootheden. De "3 Kings", Albert, BB en Freddy, evenals Robert Cray, Buddy Guy, Gary Moore en de belangrijkste reden voor Sean om gitaar te spelen, de legendarische Eric Clapton. Sean's passie voor gitaar en zijn toewijding aan muziek is sindsdien blijven groeien tot een bijna koortsachtige obsessie. Die dorst naar muziek heeft geleid tot de creatie van zes studioalbums en heeft Webster meegenomen op een toerleven door Amerika en Europa, waarbij hij veel van de blues-rockscènes op toonaangevende locaties en festivals heeft bezocht.

Opgenomen gedurende drie nachten in maart 2019 'Three Nights Live' ziet Sean en zijn fantastische band zich een weg banen door een aantal van zijn uitstekende originele materiaal. Veel van de uitgevoerde nummers zijn afkomstig van de veelgeprezen albums 'Leave Your Heart At The Door' en 'See It Through'. Dit live-album zou niet compleet zijn zonder een handvol van Sean's uitzonderlijke coverprestaties. 'Three Nights Live' omvat John Mayers' Slow Dancing In A Burning Room' en 'Til Summer Comes Around' van Keith Urban. Beide prachtige uitvoeringen die zijn ongelooflijke stem laten horen, een instrument dat in staat is tot zowel kracht als delicate emotionele expressie. Sean's band volgt hun bandleider door deze nummers en de rest van de optredens met bijna telepathische vaardigheden.

Vanaf de openingstelling van 'Give Me The Truth' tot de uiteindelijke reactie van het publiek op het laatste nummer, 'You Got To Know', is de luisteraar verslaafd en wordt hij meegenomen op menig emotionele reis. Het aanwezige publiek op die drie avonden wist dat ze naar iets uitzonderlijks luisterden. De uitvoeringen werden in al hun glorie vastgelegd, precies zoals Webster het bedoeld had.

tracks:

01. Give Me The Truth
02. Hands Of Time
03. Slow Dancing In A Burning Room
04. Heart Still Bleeds
05. Hear Me Now
06. Don’t Feel The Same
07. The Mayor
08. ‘Til Summer Comes Around
09. Highway Man
10. You Got To Know

musicians:

Sean Webster: zang, gitaar
Floris Poesse: bas, backing vocals
Hilbrand Bos: keyboards, backing vocals
Ruud Gielen: drums, backing vocals