© Rootsville.eu

Seth Lee Jones (US)
tiltle: Flathead
music: Bluesrock
release date: september 10, 2021
label: Horton Records
radio promo: Michelle Castiglia 
promotion: Devious Planet (Pati deVries)
info artist: Seth Lee Jones

© Rootsville 2021


Seth Lee Jones begon als kind muziek te spelen in Tulsa, Oklahoma. Na een decennium weg van huis in het westen, kwam Seth terug naar Oklahoma om zijn vak als gitaarbouwer uit te oefenen en om muziek te componeren. Door wat hij een 'gelukkig klein ongelukje' noemt, begon hij een unieke stijl van slide-gitaar te spelen die gebruikmaakt van benderpalmpedalen, waardoor hij betoverende, gruizige geluiden produceerde die ontleend zijn aan de diepte van de invloedsbron van de geschiedenis van de Amerikaanse muziek.

Tulsa slide-gitaartovenaar en meester-luthier, Seth Lee Jones, levert een verzameling van negen rockende, beproefde bluescovers die knisperen van energie. Het album werd opgenomen in minder dan zeven en een half uur, rechtstreeks op tape zonder bewerkingen of overdubs. Deze nummers zijn enkele van de persoonlijke favorieten van de band, verfijnd door jarenlange live-optredens.

Terwijl "Flathead" muzikanten zo divers als Muddy Waters en Roger Miller viert, geeft de band zijn eigen draai aan elk nummer. Ze leveren iets nieuws voor bluesrockfans en hun liveshow staat in vuur en vlam. Wanneer Jones dit dynamische trio niet leidt, besteedt hij veel van zijn tijd aan het bouwen en restaureren van instrumenten bij zijn bedrijf, SLJ Guitars.

De singles die het album voorafgaan zijn " You Gonna Wreck My Life", "Tulsa Time" en "Moving Me (Way Too Fast)".

tracks:

01 I Can't Be Satisfied
02 Half A Mind
03 Driving Wheel
04 It Was Rainin'
05 Moving Me (Way Too Fast)
06 Desiree
07 You Gonna Wreck My Life
08 Tulsa Time
09 Mary Ann

musicians:

Seth Lee Jones –guitar / vocals
Matt Teegarden – drums
Bo Hallford – bass
Mike Satawake – guitar on “Mary Ann”