© Rootsville.eu

Shawn Pittman (US)
tiltle: Stompin' Solo
music: Blues
release date: march 12, 2021
promotion: Continental Record Services (CRS)
info artist: Shawn Pittman

© Rootsville 2020


Na zijn "Make It Right" van vorig jaar voelde Shawn Pittman misschien ook wel de nood om alle troubles van zich af te zingen. Zijn eerste album, 'Blues From Dallas', werd opgenomen in 1996 en later opgepikt en omgebouwd voor zijn nationale debuut in '97 als 'Burnin' Up 'op het kortstondige Cannonball Records label. Zijn tweede album, 'Something’s Gotta Give', werd geproduceerd door Jim Gaines en volgde in 1998. Pittman toerde kort als ritmegitarist voor Susan Tedeschi in ’99, net lang genoeg om samen met haar op televisie te verschijnen in de Conan O'Brian Show. Het jaar daarop verhuisde hij naar Austin en nam zijn derde album 'Full Circle' op, gesteund door Stevie Ray Vaughans ritmesectie Double Trouble. In 2004 werd een meer experimenteel en avontuurlijk album uitgebracht, getiteld "Stay". Na een broodnodige onderbreking van de muziekbusiness en wat serieus zoeken naar de ziel van 2005-2008, keerde Pittman terug naar het optreden en maakte een plan om één album per jaar op te nemen.

Totaal anders is dit 15 nummers tellende "Stompin' Solo". Alle elektriciteit achterwege gelaten is die een volledig solo en akoestisch opgenomen album. Een album dat er enigszins uit noodzaak kwam en alsof de blues is ontstaan in Oklahoma. Een album met heel wat originals maar ook met covers zoals "Lightnin’s Stomp" van Lightnin' Hopkins welk reeds in 1958 werd uitgebracht. Nog eentje uit de oude doos waarop Shawn een ander arrangement kwam uit te werken is het 1962 afkomstige "Sweet Lovin’ Mamma" van Johnny Guitar Watson. Ook voor "That's Alright" van Jimmy Rogers werd er diep uit het blues arsenaal gedoken.

Eigen werk zoals "Ode to Texas" of "No Such Thing" vinden moeiteloos hun weg tussen de klassiekers. Ondanks een solo en akoestisch album is deze "Stompin' Solo" best wel een aardig te beluisteren album.

tracks:

01 Mance’s Rock
02 Leanin’ Load
03 Ode to Texas
04 Fly Swattin’ Woman
05 Talk Didn’t Do No Good
06 Go Down Swingin’
07 Lightnin’s Stomp
08 Somebody Gonna lose, Somebody Gonna Win
09 No Such Thing
10 Pressin’ Your Luck
11 Early in the Mornin’
12 Take a Real Good Look
13 Sweet Lovin’ Mamma
14 That’s Alright
15 Spanish Flang Dang

musicians:

Shawn Pittman – Guitar, Vocals