© Rootsville.eu

Shaye Zadravec (US)
tiltle: Now and Then
music: Americana
release date: july 02, 2021
promotion: Continental Record Services (CRS)
info artist: Shaye Zadravec

© Rootsville 2021


Met een naam als Shaye Zadravec zou je onmiddellijk beginnen denken aan stevig gitaargeweld uit de Balkan, maar niets is minder waar. Dit is heerlijk klinkende Americana uit Calgary, Alberta. Shaye is soms songwriter, maar ook een fulltime en een uitzonderlijke zangeres. Met haar is het een terugkeer naar het tijdperk waarin geweldige zangers hun stem leenden aan het beste materiaal en hun carrière bouwden op de ruggen van geweldige nummers.

Shaye Zadravec tijdens een concert zien en horen is (zoals een bekende radiopersoonlijkheid opmerkte) "als luisteren naar de beste radioshow die je ooit hebt gehoord". Haar repertoire is zowel bekend als onbekend, inclusief nummers geschreven door Bobby Darin, Mary Margaret O’Hara, Lynn Miles, Willie Dixon, Shelby Lynne, Gus Kahn, Chip Taylor en Doc Pomus, om er maar een paar te noemen. Ze zingt met een gemak en comfort dat de luisteraar overspoelt…. zo subtiel, zo gracieus, geen overspannen sterrenzoektheater, gewoon pure, onaangetaste uitvoeringsschoonheid.

In 2018 bracht Shaye haar EP "Norway" op de markt. Een EP met bijdragen en steun van notabelen, waaronder Hall of Fame-songwriter Chip Taylor, en dan weet je dat het hier om subtiele hoogstaande kwaliteit gaat. Deze "Now and Then" bevat 10 tracks die soms zo breekbaar klinken zoals op "The Whispering Wind", dan weer met de nodige twang overschakelend naar kippenvel gevende nummers als "Night Drive". Een nummer als "Did You Fall In Love With Me" klinkt dan weer als country uit de oude doos maar op hetzelfde moment ook fris en monter.

Het dromerige en vertellende verhaal over "Silver Bell" en de afsluitende muzikale outro "East Longview Serenade" maken het album compleet en uitermate verteerbaar...

tracks:

01 Windfall
02 Biloxi
03 Skyway
04 The Whispering Wind
05 Night Drive
06 The Slider
07 Did You Fall In Love With Me
08 Summer’s Gone
09 Silver Bell
10 East Longview Serenade