© Rootsville.eu

Shedrick Mitchell (US)
tiltle: What Do You Say?
music: Jazz
release date: september 16, 2021
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Shedrick Mitchell

© Rootsville 2021


Voor Mitchells terugkeer als lead-artiest brengt hij een all-star kerngroep samen, waaronder de ervaren drummer en producer Charles Haynes, de dynamische first-call bassist Burniss Earl Travis II, de productieve gitarist Nir Felder en het visionaire saxofonistfenomeen Immanuel Wilkins. Speciale gasten David Ginyard, Sherrod Barnes, Travis Sayles, Pablo Battiste en Thaddaeus Tribbett treden op, samen met een strijkerssectie van wereldklasse, aangevoerd door componist en dirigent Nicole Neely en de GRAMMY®-genomineerde pianist Geoffrey Keezer.

Mitchell is ongetwijfeld een van de meest invloedrijke muzikale stemmen van zijn generatie. Het belang en het onderscheid van zijn geluid kan niet worden overschat, zoals blijkt uit zijn credits op meer dan 200 opnames gedurende de afgelopen 25 jaar. Mitchell's muzikale bedrevenheid is erkend door enkele van de grootste muzikanten aller tijden, en sinds hij halverwege de jaren '90 in de New Yorkse scene arriveerde, heeft hij zijn virtuoze genialiteit vereerd met Kenny Garrett, Dianne Reeves, Christian McBride, Keyon Harrold en Roberta Flack. Daarnaast trad hij op en/of nam hij uitgebreid op met Maxwell, Stevie Wonder en wijlen iconen, Aretha Franklin en Whitney Houston.

Alsof er enige twijfel bestond over de wijze raad van zijn vader, zou zijn gunstige boodschap de komende dagen in urgentie verdubbelen, toen Mitchell zelf in maart 2020 ziek werd. Toen de symptomen van COVID-19 hem met een felle en snelle aanval overvielen, voordat hij kon bevatten wat er gebeurde, viel Mitchell flauw in zijn huis in Brooklyn