© Rootsville.eu

Soulful Femme (US)
tiltle: It Is Well With My Soul
music: Blues - Funk - Soul
release date: 2021
label: Skydog Studios
info artist: Soulfull Femme


© Rootsville 2021


Het Pittsburgh-duo "Soulful Femme" met vocaliste Stevee Wellons en gitarist Cheryl Rinovato treden al bijna vijfentwintig jaar op in het driestatengebied - Wellons, alumni van het Afro-American Institute (AAMI) heeft haar aanwezigheid op het podium geperfectioneerd door haar hart te storten en meer dan een kwart eeuw soul in uitvoering, terwijl de door Delaney goedgekeurde Rinovato drie keer de winnaar is van de Jim Weber Award voor op blues gebaseerd muzikaal vakmanschap tijdens haar doorgewinterde carrière in en buiten de studio. Hun individuele afkomst is onbetwistbaar, maar pas toen hun paden samensmolten en Soulful Femme werd gevormd, begonnen ze het drama van blues naadloos te verweven met de verfijning van jazzmuziek.

Moderne soul, funk en jazz voelen nu steeds meer een niche als genres, maar de genres die tegenwoordig misschien miniem lijken, werden niet altijd als zodanig gezien in de culturele mainstream. Sterker nog, de genres lijken op het eerste gezicht misschien idyllisch of verouderd, maar het valt niet te ontkennen dat soul, funk en jazz allemaal een diepe greep en een verreikende werking hebben op de meest populaire moderne acts die tegenwoordig muziek maken. Kijkend naar iconische pioniers zoals Bootsy Collins, James Brown, Marvin Gaye en Sam Cooke, is hun bereik nooit groter en meer geciteerd dan in de afgelopen jaren, waarbij zowel hiphop- als rapartiesten ze zowel als features als samples gebruikten.

Voor moderne soulartiesten is het publiek er nog steeds en het genre voelt uiteindelijk meer als een genre voor muzikanten, omdat de getoonde geluiden de neiging hebben om een ​​bepaald oor en een bepaalde benadering te nemen om ze volledig te waarderen. Voor het gevestigde soulduo Soulful Femme is de benadering er echter een van persoonlijke gehechtheid boven het verzorgen van iedereen buiten hun fans, en hun nieuwe album It Is Well With My Soul is een waar bewijs van de kunst van integriteit en creativiteit.

Al binnen de eerste paar zanglijnen van het intro en albumnaamgenoot 'It Is Well With My Soul', begrijp je waar het bij Soulful Femme om gaat - meteen de bekwaamheid van Wellons achter de microfoon vestigend tijdens het rustgevende acapella-begin, het ontgaat ook aan de duo's kracht van karakter, hun gevoel van eigenwaarde en voldoening in hun vrouwelijkheid. Slechts 1:10 minuten lang, het dient als een subtiel intermezzo, maar vat het overkoepelende thema van het album perfect samen.

Tracks:


01. It Is Well With My Soul (Intro) (1:09)
02. Set You Free (3:56)
03. Born To Blues (4:06)
04. Trouble (5:47)
05. Dead Man's Blues (Feat. Bernard Allison) (6:40)
06. 40 Under (Feat. Joanna Connor) (4:47)
07. Bitter Taste (5:07)
08. Ribboon (Feat. Mark Byars) (4:14)
09. Fearless One (4:34)
10. Right This Wrong (3:26)
11. Judgement Day (4:51)
12. It Is Well With My Soul (Outro) (1:48)